njeno iskustvo

Isprva je mislila da ima drugačiji problem! Hale Beri podelila NEUGODNI SIMPTOM perimenopauze koji može snaći bilo koga

0

Hale Beri je imala jedan neprijatan simptom koji su i njeni doktori pogrešno protumačili, a nije joj bilo jednostavno u tom momentu.

Hale Beri ne krije kako je za nju krenula perimenopauza
Hale Beri ne krije kako je za nju krenula perimenopauzafoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oskarovka Hale Beri podelila je svoje iskustvo s perimenopauzom i prvim simptomom koji je osetila — i potpuno pogrešno ga protumačila.

 

Čuvena glumica govorila je o ženskom zdravlju na samitu u Los Anđelesu, u društvu prve dame Amerike, Džil Bajden, gde se prisetila veoma neugodnog simptoma, za koji nije isprva znala šta znači.

 

57-godišnja glumica otkrila je da je osetila "ekstreman bol" nakon intimnog odnosa sa momkom Vanom Hantom.

 

Kada je otišla kod doktora, oni su najpre mislili da je reč o najgorem slučaju herpesa na koji su naišli! Hale i Van Hant su radili testove na seksualno prenosive infekcije, ali testovi su bili negativni i pokazali da to ipak nije slučaj.

 

Shvatila sam da je to zapravo simptom perimenopauze — otkrila je Hale Beri Džil Bajden i ostalim gostima, prenosi Page Six pisanje Hollywood Reporter-a.

 

Moja doktorka to nije znala i nije me priprmila na to. Tad sam znala da moram da koristim svoju platformu i da ja načinim tu promenu i razliku koja će pomoći drugim ženama.

 

Glumica je priznala da je u to vreme njen "ego" govorio da će preskočiti celu menopauzu.

 

— Dobro sam, zdrava sam, sredila sam svoj insulin i vodim računa o dijabetesu još otkako sam imala 20 godina — objasnila je ona.

 

Iako je prvo mislila da ima vaginalni herpes, ispostavilo se da je Hale Beri osetila prvi simptom perimenopauze
Iako je prvo mislila da ima vaginalni herpes, ispostavilo se da je Hale Beri osetila prvi simptom perimenopauzefoto: Humberto Carreno / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Šta je perimenopauza?

 

Predmenopauza je period u kom nema simptoma ― menstrualna krvarenja se javljaju normalno i u takozvanim ste reproduktivnim godinama. Iako dolazi do promena u radu hormona, nema primetnih razlika u telu.

 

S druge strane, tokom perimenopauze javljaju se prvi simptomi menopauze, najpre u vidu neredovnih menstruacija, ali ima žena koje prolaze perimenopauzu bez jasnih znakova.

 

Menopauza i perimenopauza mogu biti izazovan period u životu žene
Menopauza i perimenopauza mogu biti izazovan period u životu ženefoto: nelzajamal/Shutterstock

Mogli biste da primetite prve znakove da će nastupiti menopauza i godinama ranije, kada se događa tzv. perimenopauza, period koji traje više godina pre nego što nastupi i poslednje menstrualno krvarenje. Tada se događaju brojne promene u organizmu žene, a na prvom mestu se odnose na rad hormona.

 

Simptomi perimenopauze mogu biti brojni, a uključuju, osim neredovnih menstruacija, i valunge, poremećaje sna, promene u libidu, raspoloženju, zaboravnost, vaginalnu suvoću...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Šta se ženama događa tokom menopauze?

 

makonda-tracker