oprezno

Ugojila se 10 kg za 23 dana, pa otkrila strašnu dijagnozu: Sofija Rajović se ovako izborila sa viškom kilograma

0

Nekada uzrok naglog gojenja može da bude neki zdravstveni problem i upravo tako je bilo sa našom poznatom glumicom 

foto: Instagram / sofijarajovic
foto: Instagram / sofijarajovic

Glumica Sofija Rajović pre nešto više od 10 godina imala je ozbiljan problem sa prekomernom težinom zbog čega je odlučila da poseti lekara. Tada je ustanovljeno da ima problem koji je prozurokovao da naglo dobija na težini

 

Tad je ustanovljeno da ima insulinsku rezistenciju, što je dovelo do toga da se za samo 23 dana ugoji čak 10 kg

 

Pre nego što je shvatila da postoji neki zdravstveni problem Sofija je borbu protiv kilograma vodila u nekoliko navrata, ali bezuspešno. 

 

 

- Držala sam neke dijete, bile su deprimirajuće jer bih se hranila vrlo rigorozno, a gubitak težine bio je minimalan. Jednom sam smršala samo 400 grama. E to dovodi osobu u ludilo. Vi se mesecima odričete nečega, merite se, i kad stanete na vagu vidite gubitak od ne znam koliko grama… Pa onda promenite dijetu i opet se dešava ista stvar, a onda odete na jedan ručak i sva ta kilaža se vrati - govorila je ona ranije.

 

Shvatila je da mora da ode kod specijaliste endokrinologa, koji joj je preporučio da smanji unos slatkiša i uvede obaveznu fizičku aktivnost.

 

Lepa Sofija sad ima savršenu liniju
Lepa Sofija sad ima savršenu liniju foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Osećam preveliku potrebu za slatkim, to je školski primer insulinske rezistencije i onda mi je bilo čudno što niko nije posumnjao na to jer sam svaki put striktno rekla da imam nenormalnu potrebu za slatkim, da čak i posle određene količine slatkiša, iako prestanem da jedem u tom trenutku, opet bih jela - rekla je glumica u emisiji "RTS ordinacija".

 

Tek nakon što je dobila odgovarajuću terapiju i nakon što je promenila način ishrane rezultati su počeli da se primećuju. Telo se menjalo, a ona je postajala sve zadovoljnija sobom.

 

Danas, Sofija ima idealnu kilažu i izgleda odlično. 

 

 

makonda-tracker