RECEPT

Pomaže kod MULTIPLE SKLEROZE i čini čuda za KRVNE SUDOVE: Ovaj crveni sok je pravo BLAGO za organizam

0

Ovu biljku su monasi najpre gajili, a ona je danas prilično zapostavljena, kao i njena lekovita svojstva.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Uvek želimo da na prirodan način pomognemo organizmu, unesemo dovoljno vitamina i otklonimo određene tegobe, a često nam rešenje leži u prirodi, pored, naravno, redovnih lekova koje pijemo.

 

Ova biljka je nekad bila divlja i rasla u šumi, a za njen sok važi da je aromatičan, ukusan i zdrav.

Ribizla zaslužuje dosta pažnje zbog svoje riznice vitamina i minerala, najviše sadrži vitamina C.

 

Sok od crvene ribizle sadrži dosta vitamina E koji pomaže organizmu da apsorbuje askorbinsku kiselinu, sadrži karotin i vitamin B. Ono što iznenađuje jeste da je količina vitamina E u ribizli, veća od sadržaja ovog vitamina u svim drugim voćkama.

 

Pored svega ovoga, ovo voće je bogato i kalijumom, kalcijumom, gvožđem, fosforom i magnezijumom.Zahvaljujući svemu ovome, olakšava glavobolje, stimuliše apetit, jača imunitet, ubrzava metabolizam.

 

Ima neverovatan efekat na krvne sudove, poboljšava sastav krvi i normalizuje funkciju jetre, kao i krvni pritisak.

 

Ribizle, Crvena ribizla, Ribizla, Sok od ribizle
foto: Shutterstock

Posebno je značajan za osobe obolele od multiple skleroze jer ima jak antisklerotični efekat, a pogodan je i u borbi sa otocima.

 

Ribizla je sa svojim lekovitim svojstvima zaslužila da je konzumirate svakodnevno. 

 

Sok od crvenih ribizli se pravi vrlo jednostavno i ne mora da se kuva.

 

Potrebno vam je:

 

1 kg crvenih ribizli

1 kašika limuntusa

1 kg šećera

750 mL vode

 

Izgnječite ribizle i u dobijenu smesu dodajte limuntus, poklopite i ostavite da stoji 24 sata. Nakon toga dodajte šećer i vodu, promešajte i procedite kroz gazu. Dobijeni napitak sipajte u boce koje ćete hermetički zatvoriti i čuvati u frižideru.

 

Najbolji efekat ćete postići, naročito kada je u pitanju spuštanje krvnog pritiska i prevencija ateroskleroze, ukoliko pomešate sok od ribizle i med u razmeri 1:2. Svakodnevno konzumiranje soka od ribizle ili njenih drugih mešavina trebalo bi da izbegavaju osobe koje su preživele infarkt ili imaju krvne ugruške.

 

 

makonda-tracker