tako lako

Trik s jabukovim sirćem OBAVEZNO probajte: Kako brzo i prirodno SNIZITI TRIGLICERIDE?

0

Trigliceridi su vrsta masti koja se nalazi u našem organizmu. Razlika između holesterola i triglicerida, jeste da se holesterol nalazi u mastima životinjskog porekla, a trigliceridi u mastima i biljnog i životinjskog porekla. 

foto: RossHelen, Shutterstock
foto: RossHelen, Shutterstock

Nakon obroka, naš organizam pretvara kalorije koje nam nisu potrebne, u tom trenutku, u trigliceride i skladišti ih kako bi mogao kasnije da ih iskoristi.

 

Povišen nivo triglicerida može dovesti do različitih bolesti srca, pa je zbog toga bitno držati ih na kontrolisanom nivou.

 

Najlakše ćete ih regulisati ishranom i uvođenjem novih navika u život.

 

1. Ograničite unos šećera

 

Šećer
foto: Shutterstock

Slatkiše, voćne sokove i ostala veštački zaslađena pića svedite na minimum jer upravo oni gomilaju trigliceride u vašem organizmu i dovede vas u rizik od bolesti srca.

 

2. Fizička aktivnost

 

trčanje, sport, fitnes, priroda
foto: Profimedia

Ova stavka je bitna inače za pravilan razvoj i održavanje kondicije, pa tako i u smanjenju nivoa masti. Jedna studija je pokazala da vežbanje 45 minuta dnevno pet puta nedeljno, utiče poželjno i smanjuje nivo triglicerida u krvi, a i jača srce.

 

3. Izbegavajte trans masti

 

Ishrana, Hrana, Čips
foto: Profimedia

Trans masti se nalaze u brzoj hrani, čipsu i svemu ostalom što se prži u velikoj količini ulja. One deluju zapaljenski, povećavaju nivo lošeg holesterola, triglicerida, a i rizik od bolesti srca je veći.

 

4. Ograničite alkohol

 

alkohol
foto: Shutterstock/New Africa

Alkoholni napici su prepuni šećera i kalorija. Ako većim unosom alkohola nagomilamo kalorije koje ne potrošimo, one se pretvaraju u trigliceride. Stoga, ukoliko biste da smanjite nivo triglicerida, smanjite unos alkohola.

 

5. Jabukovo sirće

 

Često se na internetu može pročitati savet da se u ove svrhe koristi sledeći recept:

 

U čašu vode sipajte 1 kašičicu jabukovog sirćeta, i dodajte 1 kašičicu prirodnog pčelinjeg meda i pijte dva puta u toku dana sve dok ne osetite poboljšanje.

 

Međutim, ne postoje naučne studije koje potvrđuju takvo dejstvo ove mešavine, iako je nauka potvrdila da jabukovo sirće može biti dodatna pomoć pri topljenju masti. Zato ga koristite normalno i prirodno u ishrani, bez svakodnevnog konzumiranja "uradi sam" napitaka koje medicina još uvek nije potvrdila kao delotvorne.

 

 

makonda-tracker