zdrav napitak

Bogat je vitaminom C, brojnim mineralima i niskokaloričan: Pripremite se za zimu uz čaj za jačanje imuniteta

0

Pored konzumiranja "jakih" namirnica možete za osnaživanje vašeg organizma koristiti napitak koji ima svojstvima koje će vam doneti zdravlje. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pred nama je hladan perid, dani kada nam je potrebno dosta namirnica da ojačamo svoj imunitet, te jedeno nutritivno jako hranu, ali postoji još načina da ojačamo svoj organizam. Jedan od njih jeste - konzumiranje čaja od đumbira, limuna i koprive. 

 

 

Ovim ćete bez unosa kalorija pojačati snagu svog organizma i pripremiti se za period kada prehlade "vrebaju". 

 

Ove biljke su sa opravdanjem jedne od najpogodnijih za pospešivanje vašeg imuniteta, te kada ih konzumirate one će vašem organizmu doneti zdravlje. Ono šta npr. kopriva poseduje jesu brojni minerali, kalcijum, magnezijum, gvožđe, vitamin K i mnoge druge. 

 

Sa druge strane đumbir ima vitamine B12 i B6, natrijum, kalcijum, gvožđe i mnoge druge. Naravno limun je odličan izvor vitamina C, a pored njega i provitamin A, neke vitamine B grupe i razne mineralne materije. 

 

Mnogim kombinacijama čajeva možete dodati i med ukoliko to poželite, ali on je visokokalorična namirnica, pa ga možete izbeći. U vezi sa ovim, ukoliko baš volite da pijete čaj sa medom, onda ga dodajte umereno.

 

 

 

 

 

makonda-tracker