zdravi i srećni

Nemojte dozvoliti manjak koncentracije i volje za produktivnim danom: Ove JUTARNJE navike bi trebalo potpuno eliminisati

0

Olakšajte život malim promenama koje će vam doneti mnogo pozitivne energije.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Savremen način života koji sa sobom nosi nervozu, stres, nedovoljno vremena za sopstvene potrebe može znatno narušiti kvalitet života, naročito ukoliko vam svakodnevene navike nisu priklonjene poboljšanju zdravlja i memorije.

 

Čak iako uspete da isplanirate dan od početka do kraja, jutarnje navike vam mogu narušiti osećaj energičnosti i elana. 

 

1. Unosite kofeinski napitak pre doručka

 

Ova rutina će vam dati samo prividni osećaj zadovoljstva, a već nakon nekoliko sati će doći do pada koncentracije, treperenja i nervoze, stoga je bolja opcija po vaše celokupno zdravlje na prazan želudac popiti čašu tople vode sa limunom.

 

2. Grešite pri izboru namirnica

 

Ukoliko za doručak konzumirate zasićene šećere, masti i hranu punu konzervanasa može doći do naglog umora, bezvoljnosti, osećaja težine i naglog skoka pritiska, te umesto lisnatog testa, sendviča, krofni možete odabrati barena jaja, svežu salatu, mladi sir, orašaste plodove.

 

insulinska rezistencija, dijabetes, ishrana, zdrava hrana, devojka, lepotica, prirodna lepota, kuhinja, doručak
foto: Shutterstock

 

3. Pre posla čitate opterećujuće vesti na pametnom telefonu

 

Ova navika vam može narušiti rasploženje, a napetost i uznemirenost nisu saveznici kada je reč o kvalitetno obavljanju posla i obaveza. Umesto crne hronike i politike, pustite opuštajući muziku i razmišljalje o pozitivnim dešavanjima.

 

4. Namećete sebi previše obaveza

 

Iako će biti optimistično da u toku dana obavite sve što ste zamislili, budite realni i ne stvarajte dodatni stres i tenziju koji se mogu negativno odraziti na zdravlje i vreme posvećeno dragim ljudima. 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker