zdravo i niskokalorično

Opskrbiće vas potrebnim VITAMINIMA I MINERALIMA: 8 zdravih napitaka koji će HIDRIRATI vaš organizam leti (i zimi)

0

I na leto, i na zimu, ne zaboravimo na hidriranje, a ovi ukusni i nadasve zdravi napici će vam pomoći u tome

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U vrelim letnjim danima važno je da budemo hidrirani ne samo kako bismo utolili žeđ, več i sačuvali energiju tokom dana i zdravo stanje organizma. Međutim, to je isto tako važno i u zimskim mesecima!

 

Dobra stvar je da ima toiliko zdravih i ukusnih napitaka koje služe kao odlična alternativa vodi, bez koje, naravno, ne možemo. Ovi napici odlični su za hidriranje, ali sadrže i elektrolite, vitamine, minerale, uz svu eksploziju ukusa koju ćete osetiti.

 

8 napitaka koji će hidrirati vaš organizam:

  1. Voda sa limunom. Odličan napitak kao izvor vitamina C i fenomenalno sredstvo hidratacije. Unesite dnevnu dozu od dva limuna i prstohvata soli sa vodom i telo će vam biti zahvalno.
  2. Mleko. Mleko je prirodan izvor ugljenih hidrata, natrijuma i proteina. Kažu da je mleko, zapravo, bolje od vode za hidriranje organizma! Eksperimentišite sa raznovrsnim milkšejkovima i uživajte u ukusima.
  3. Voda od kokosa. Ne samo što je niskokalorična, već je bogata i kalijumom, daje energiju i zato je bolja od kupovnih napitaka.
  4. Sok od krastavca. Znamo da krastavac sadrži 90% vode, a sok od povrća bolji je za hidrataciju od voćnih napitaka jer prirodni šećeri u njima mogu i da izazvou dehidriranost.
  5. Biljni čajevi. Birajte kamilicu, hibiskus, ružu... Odlični su zimi, smiruju vas i održavaju telo hidriranim.
  6. Sok od aloe vere. Bogata je antioksidansima, ima regenerišuća svojstva, odlična za detoks i utiče povoljno i na kožu!
  7. Voda sa voćem. Za razliku od voćnih sokova, ovo je prava stvar. Dodajte u bokal vode šaku sezonskog voća i dan će vam odmah biti energičniji.
  8. Voda sa čijom. Čia semenke potopite u vodu. Za nekoliko minuta imaćete zdrav napitak koji će vam telo rashladiti i pomoći da pregrmite vrućine.

 

 

makonda-tracker