budite oprezni

Svi obožavate njen jutarnji miris: Ovo su najmanje 3 PROBLEMA koji mogu nastati ispijanjem kafe na prazan stomak

0

Ukoliko pijete kafu na prazan stomak, verujemo da vam to donosi mnogo zadovoljstva, ali treba da budete obazrivi oko nuspojava koje takva radnja može izazvati

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ljubitelji kafe retko kada mogu da odole njenom jutarnjem mirisu. Svima predstavlja rutinu prilikom razbuđivanja kako bi konzumenti dalje nastavili dan u normalnom ritmu.

 

Često se dešava da ljudi kafu ispijaju na prazan stomak što može dovesti do problema. Zato se preporučuje da pre te radnje  prođe najmanje sat vremena od momenta buđenja, kako bi se u tom periodu pojelo nešto, makar to bilo i parče hleba. Ukoliko tu rutinu ne možete da uvedete u vaš život, onda je najbolje da u kafu dodajete malo mleka. 

 

Ispijanje na prazan stomak može da proizvede gastrointestinalne probleme, zato što u organizmu imamo kiselinu koja se luči toliko da bi razgradila hranu koju unosimo. Kafa je ta koja može da poremeti lučenje kiseline i da proizvede  prekomerno stvaranje iste. 

 

Uz to idu i nutritivni problemi. Oni se ispoljavaju tako što ispijanjem kafe prouzrokujemo brže pražnjenje creva nego što je normalno. Takođe dovodi i do bržeg ispuštanja tečnosti, što može bubrezima napraviti problem. 

 

Jedan od problema je i anksionost koja se može javiti nakon dužeg vremena ispijanja napitka na prazan stomak, jer kofein utiče na lučenje hormona stresa, a smanjuje lučenje vitamina B  koji je zadužen za lepo raspoloženje.

 

 

makonda-tracker