obavezno probajte

ZA BOLJI SEKS, ZDRAVLJE, LAKŠI POROĐAJ... Za ove vežbe ne morate ni da ustanete i bićete nam ZAUVEK zahvalni na njima!

0

Čim primetite prve rezultate, bićete rešeni da ih izvodite celog života.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sigurno ste nekad čuli za Kegelove vežbe, nazvane tako po čuvenom ginekologu Arnoldu Kegelu, koji ih je osmislio kako bi pomogao ženama da zaustave nekontrolisano mokrenje. Ispostavilo se, međutim, da zahvaljujući ovim vežbama žene brže doživljavaju orgazam i da imaju lakši porođaj, zbog čega su brzo stekle veliku popularnost.

 

Šta su Kegelove vežbe?

 

U pitanju su pokreti mišića dna karlice kojima se oni jačaju, pa se uspostavlja bolja kontrola nad bešikom, a navodno je svega nekoliko minuta ovih kontrahovanja mišića dnevno dovoljno da se oseti razlika.

 

foto: Profimedia

Kako se izvode?

 

Pre Kegelovih vežbi, ključno je isprazniti bešiku — stručnjaci tvrde da vežbanje na punu bešiku može da izazove urinarnu infekciju. Potom stegnite karlične mišiće kao kada pokušavate da zaustavite mokrenje. Držite tako najmanje pet, a najviše deset sekundi i onda polako opustite mišiće. Ponovite ovaj postupak od deset do petnaest puta, i to po nekoliko puta dnevno. Obratite pažnju na to da ne aktivirate i mišiće nogu, stomaka ili zadnjice jer će tako vežbe biti manje efikasne.

 

Najbolje od svega je što ih možete raditi bilo kad i bilo gde, a ne morate čak ni da ustanete!

 

 

makonda-tracker