bez dlake na jeziku

„KAO DA SE BORIM S OLUJOM“: Pevačica istovremeno prolazi kroz dojenje i kroz menopauzu – i nije joj lako

2

Kanadska muzička zvezda postala je majka u 45. godini, a nije očekivala da je pred njom ovako turbulentan period

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuvena Alanis Moriset prošlog avgusta donela je na svet svoje treće dete.
Nakon deset godina braka i dvoje dece – sina Ivera (9) i ćerke Oniks (3), reper Mario Tredvej i ona dobili su sina Vintera.


Ipak, pevačica je, pored hormonskih promena nakon porođaja koje su dobro poznate svima mama, doživela i nešto čemu se nije nadala – ušla je u menopauzu.

 

Prvi simptomi ove promene kod žena se obično javljaju oko pedesete godine, a kod Alanis su počeli koju godinu ranije, u trenutku dok doji svog sedmomesečnog sina. Tako se Morisetova, pored svih „muka“ koje postporođajni period, dojenje i briga o malom detetu nose, bori s valunzima i promenama raspoloženja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alanis Morissette (@alanis) on


Kao da se borim s olujom. Ako su mi hormoni u redu, i ja sam dobro, ali čim nisu, osećam vrtoglavicu. Zato često kažem svojoj porodici da mi hitno treba šest minuta samoće. Nekad mi je potrebna tišina, pa se sakrijem u kupatilu, izađem u hodnik, sedim u spavaćoj sobi – priznaje Alanis.


Pre nego što je na svet donela malog Vintera, pevačica je imala nekoliko spontanih pobačaja, ali ona nije odustajala od svoje velike želje.


Oduvek sam želela troje dece, a nakon nekoliko pobačaja i teške borbe, pomislila sam da to neće biti moguće – prisetila se Morisetova.


Ipak, ona je istrajala, a njena porodica sada je bogatija za ovog nasmejanog dečaka...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alanis Morissette (@alanis) on

 

 

makonda-tracker