sve bi se završilo za 6 nedelja

DR KON OPISAO ZASTRAŠUJUĆI SCENARIO: Evo šta bi se dogodilo da u Srbiji nisu na vreme preduzete STROGE MERE!

6

Stručnjak navodi da se u svetu pokazalo da u takvim uslovima dolazi do kolapsa zdravstvenog sistema u “začaranom krugu” sa velikim brojem zaraženih među zdravstvenim radnicima

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Da u Srbiji nisu preduzete stroge mere sve bi bilo gotovo za šest nedelja, sa ogromnim brojem zaraženih i hospitalizovanih pacijenata, rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za medije u Palati Srbija povodom epidemije virusa korona.

 

- Da nisu preduzete mere to ne bi bio srpski već neki iks scenario. Ne mogu da tvrdim da bi bio scenario Italije, Španije ili neke druge zemlje. To bi bilo eksplozivno bez bilo kakve sumnje. To znači da bi se sve završilo za 6 nedelja sa ogromnim brojem zaraženih, pa onih koji traže bolničko lečenje i onih koji moraju na respiratore – kazao je doktor Kon i naglasio da nijedan sistem u svetu nije izdržao ovaj scenario.


Stručnjak navodi da se u svetu pokazalo da u takvim uslovima dolazi do kolapsa zdravstvenog sistema u “začaranom krugu” sa velikim brojem zaraženih među zdravstvenim radnicima.

 

- Imali smo sreće sve to da vidimo u Italiji i na početku u provinciji Hubej – kazao je Kon.

 

Epidemiolog je najavio da će tokom leta, na reprezentativnom uzorku, biti urađeno ispitivanje kako bi se utvrdilo kakav je imunitet populacije.

 

Naveo je da struku "ne buni" mnogo toga oko virusa, ali se ne zna šta će biti tokom leta i da li će virus opstati.

 

Kad se sve vrati u normalu, najosetljivije grupe biće, kaže, stariji i deca.

 

***

 

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistemmože li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

 

makonda-tracker