prirodni antibiotik

NEVEROVATAN UTICAJ NA ZDRAVLJE: Znate li šta će se dogoditi ako prespavate sa lukom u čarapama?

0

Sve što na kožu nanesemo ne deluje samo površinski, nego prodire u organizam, pa tako treba biti oprezan s proizvodima koje nanosimo, ali jednako tako preko kože možemo i pozitivno uticati na svoje zdravlje. Ovo važi i za tabane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U kineskoj medicini posebno se stimulišu tačke na tabanima, jer oni su preko nervnog sistema u direktnoj vezi s našim unutarnjim organima. 

 

Detoks kroz tabane

 

Luk je povrće iz roda Allium, a većinu aktivnih komponenti luka čine sumporne komponente, flavonoidi, posebno kvercetin. Sumpor pomaže pri sintezi važnih metaboličkih posrednika kao što je glutation (GSH), jedan od telesnih najvažnijih antioksidanasa. Kvercetin jača imunitet, a kad se ove dve komponente udruže, moćni su saveznici i veruje se da mogu biti prevencija za neke bolesti. Veruje se da luk ima dobrobiti za zdravlje i zato ga mnogi stavljaju na tabane.

 

Prehlada, neugodni mirisi...

 

Primena je jednostavna - narežite luk na tanke kriške, stavite ga na dno čarapa, navucite čarape na noge i tako provedite noć. Svejedno je koju vrstu luka upotrebite, crveni, ljubičasti ili beli - učinak je gotovo isti, a važno je znati da ovo neće nimalo remetiti san, naprotiv.

 

Sećate li se saveta da spavate s prepolovljenom glavicom luka pokraj uzglavlja ako ste prehlađeni? Otčepiće vam nos. Ulazeći u vaše telo, a zbog sposobnosti da ubija bakterije i klice (i luk i beli luk su među namirnicama koje deluju kao prirodni antibiotici) luk na stopalima vam potencijalno može pomoći da se rešite prehlade, a učiniće i ono najlogičnije, delovati na vaša stopala - rešiće vas neugodnog mirisa nogu.

 


 

makonda-tracker