ide i uz slano i uz slatko

Jede je uz svaki obrok, 3-4 puta dnevno: Omiljena voćka Viktorije Bekam čuva liniju i čini kožu blistavom

0

Popularna dizajnerka otvoreno je više puta pričala o svom neubičajenom načinu ishrane, kojim dominira jedna superzdrava namirnica.

Viktorija Bekam uvek jede isto za doručak, a jedno voće jede i do četiri puta dnevno
Viktorija Bekam uvek jede isto za doručak, a jedno voće jede i do četiri puta dnevnofoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Viktorija Bekam, čuvena modna kreatorka i nekadašnja članica grupe Spice Girls, supruga fudbalera Dejvida Bekama, od početka karijere se izdvajala izgledom, koji se nije mnogo promenio proteklih 30 godina.


Menjala je popularna Poš Spajs stilove, frizure i načine šminkanja, a ono što je uvek ostajalo identično bila je njena besprekorna figura, uprkos tome što je Viktorija četiri puta bila u drugom stanju.


Poznato je da gospođa Bekam vodi računa o ishrani, a mnogi bi rekli da u tome preteruje jer navodno 26 godina jede isto za doručak i čak nosi sopstvenu hranu i kokosovu vodu na svadbe.

 

Viktorija i Dejvid Bekam
Viktorija i Dejvid Bekamfoto: @victoriabeckham/Instagram

Omiljena namirnica Viktorije Bekam


Ono čemu je posebno odana jeste njena odluka da uz apsolutno svaki obrok jede – avokado.


Kako je otkrila u intevjuu koji je 2019. dala za Telegraph, Viktorija Bekam jede avokado četiri puta dnevno!

Ona je istakla da ova voćka stoji iza njene zdrave i blistave kože, a poznato je da avokado spada u najzdravije izvore masti i uz to je voće koje obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima.


Zašto treba jesti avokado?


Oko 100 grama avokada sadrži 160 kalorija, 2 g proteina, 8,53 g ugljenih hidrata (od toga svega 0,66 g šećera), 6,7 g vlakana i 14,66 g masti.

 

Avokado tost
Avokado tostfoto: Jmcanally, Shutterstock

Nutritivno je veoma bogat, pa se u njemu nalaze vitamini K, C, B5 i B6, zatim folati, kalijum...


Brojna istraživanja pokazala su da je avokado poželjna namirnica u ishrani za sve koji imaju kardiovaskularne probleme, a pomaže u apsorpciji hranljivih materija iz drugih namirnica, pre svega vitamina rastvorljivih u masti.


Posebno se ova voćka preporučuje svima koji pokušavaju da se reše viška kilograma, na prvom mestu zbog velikog udela vlakana i niskog sadržaja šećera, a uz to ima i nizak glikemijski indeks.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Avokado je spas za organizam

 

 

makonda-tracker