i ukusno i korisno

Doručak Anastasije Gudelj čuva i zdravlje i vitku figuru: Pravi se za nekoliko minuta i posle njega satima niste gladni

5

Pevačica je otkrila kako izgleda njen obrok na početku dana, a u pitanju je jednostavno, zasitno i zdravo jelo koje se priprema očas posla

Anastasija Gudelj veći deo vremena provodi u Španiji, gde njen suprug Nemanja Gudelj igra za Sevilju
Anastasija Gudelj veći deo vremena provodi u Španiji, gde njen suprug Nemanja Gudelj igra za Seviljufoto: @raznatovicanastasija/Instagram

Poznata pevačica Anastasija Gudelj, koju smo upoznali kao Anastasiju Ražnatović, već neko vreme živi u Španiji, gde njen suprug Nemanja Gudelj nastupa za tamošnju Sevilju.


Ovaj mladi par uživa u čarima jedne od najlepših zemalja sveta i neretko pokazuje na Instagramu kako izgleda njihova svakodnevica, pa su nam do sada više puta pokazali ekskluzivne i luksuzne seviljske restorane koje posećuju.


Anastasija je tako danas otkrila da je izašla na doručak, kao i kako izgleda jedan njen obrok na početku dana.

Pevačica je ranije pričala o tome da se borila protiv viška kilograma i kako je uspela da oslabi, a sada je pokazala da, kada je reč o doručku, sluša savete nutricionista da se dan započne uz proteine. U njenom tanjiru našlo se prženo jaje, zatim rukola i malo sušenog paradajza, dok je sa strane i jedan mali kroasan.

 

Doručak Anastasije Gudelj je veoma hranljiv
Doručak Anastasije Gudelj je veoma hranljivfoto: Instagram / anastasijaražnatović

Jaja za doručak


Iako se uglavnom misli da imaju mnogo kalorija, jaja spadaju u niskokaloričnu hranu, budući da u 100 g imaju oko 155 kalorija, kako pokazuje platforma FoodData Central.


Uz to su bogata proteinima, vitaminima, mineralima, zdravim mastima i brojnim hranljivim materijama, zbog čega su odličan izbor za prvi obrok u toku dana. Prema pisanju medicinskog portala Healthline, jaja su hranljiv izbor za doručak jer organizmu pružaju obilje proteina, koji su neophodni za rast i održavanje mišića.


Takođe, ona podstiču osećaj sitosti, što je pokazala studija objavljena 2020. godine u Journal of Obesity & Metabolic Syndrome. U okviru ovog istraživanja, ljudi koji su jeli jaja za doručak bili su kasnije manje gladni od onih koji su konzumirali žitarice. Grupa koja je doručkovala jaja je, takođe, jela manje kalorija tokom ručka, što dalje navodi na zaključak da jaja mogu pomoći u kontroli telesne težine.

 

Jaja su bogata proteinima, vitaminima, mineralima, zdravim mastima i brojnim hranljivim materijama
Jaja su bogata proteinima, vitaminima, mineralima, zdravim mastima i brojnim hranljivim materijamafoto: Marian Weyo/Shutterstock

Zbog toga su sjajno rešenje za doručak i ako želite da smršate ili održavate zdravu telesnu težinu i ako samo brinete o svom zdravlju i želite da hranom pružite telu energiju na početku dana.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Anastasija i Gudelj na letovanju

 

makonda-tracker