"bila sam potpuno opsednuta"

Kopiraju je milioni, a ona – samo nju! Viktorija Bekam priznala na koju čuvenu lepoticu se godinama ugledala

0

Kako je modna kreatorka i nekadašnja pop zvezda priznala, prešla je okean da bi došla do frizera slavne manekenke iz devedesetih.

Viktorija Bekam je u jednom periodu svoje karijere 'bila potpuno opsednuta' legendarnom manekenkom
Viktorija Bekam je u jednom periodu svoje karijere "bila potpuno opsednuta" legendarnom manekenkomfoto: EPA-EFE/Niklas Halle'n

 

Viktorija Bekam važi za jednu od najuticajnijih žena u svetu mode već decenijama, a mnogo pre nego što je postala ugledna modna dizajnera ona je bila uspešna pevačica koja postavlja trendove.


Milioni devojaka širom sveta su krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih želeli da izgledaju kao članica grupe Spice Girls i supruga fudbalera Dejvida Bekama, a sve što je ona nosila postajalo je instant trend.

 

Međutim, i sama Poš Spajs tražila je inspiraciju u drugim zvezdama...

Kako je Viktorija Bekam otkrila u dokumentarcu In Vogue: The 90s, ona je "bila potpuno opsednuta" supermodelom Lindom Evanđelistom i kopirala je njen stil.


Priznaje da joj se toliko dopadalo kako kanadska manekenka izgleda da je otišla u frizerski salon koji je Linda posećivala, i to pravo kod njenog ličnog frizera, a tako je došlo do njenih čuvenih kratkih, piksi frizura.

1 / 6 Foto: EPA PHOTO EPA/ADRIAN DENNIS/ad

Linda je razlog zašto sam se ošišala, ona je i razlog zašto sam se farbala u mnogo različitih boja. Bila sam u Njujorku, pa sam otišla kod Garena, koji je bio Lindin frizer – ispričala je Viktorija. – Kad mi je odsekao svu kosu, kanalisala sam svoju unutrašnju Lindu.

Bivša pop zvezda se ispred kamere priseteila i kako je Dejvid Bekam, nakon što su se upoznali 1997, čuo da je ona "spajsica" koja obožava brendivranu odeću, pa je kupio stajling modne kuće Prada od glave do pete i to obukao za njihov prvi izlazak kako bi je impresionirao.


I uspelo mu je – priznala je Viktorija.

 

BONUS VIDEO

Ova frizura je umetničko delo

 

makonda-tracker