jedna salata je obavezna

Šta Novak Đoković jede za ručak? 3 ideje za izdašan i ukusan obrok koji daje energiju i čuva zdravlje

0

Ako ne možete da zamislite obilan, ukusan i hranljiv ručak bez mesa, sigurno će vam biti zanimljivo šta ruča najbolji sportista planete.

Novak Đoković na ovogodišnjem Vimbldonu
Novak Đoković na ovogodišnjem Vimbldonufoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, čovek je poznat po disciplini, koja mu je i donela planetarni uspeh, a dobro je poznato da se veliki zaokret u njegovoj karijeri dogodio nakon što je promenio način ishrane.


Nakon što je otkrio da mu smeta gluten, slavni Srbin prešao je na bezglutensku ishranu, a poznato je i da ne jede šećer, mleko i mlečne proizvode, kao i da se njegov jelovnik temelji na namirnicama biljnog porekla.


Kada je reč o ishrani Novaka Đokovića, često se priča i o njegovim jutarnjim ritualima, svim zdravim napicima koje unosi čim ustane i moćnom doručku koji mu daje energiju, ali šta Nole jede za ručak?

Ručak Novaka Đokovića


Kako se vidi na sajtu novakdjokovic.rs, u detaljno opisano trodnevnom jelovniku, najbolji teniser svih vremena uz ručak obavezno jede zelenu salatu.

 

Novak Đoković posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama
Novak Đoković posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igramafoto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Potom su tu i ugljeni hidrati, ali iz zdravih izvora, povrće, orašasti plodovi začinsko bilje... a sve to pomaže našem asu da ostane snažan, fleksibilan, pokretan i spreman za najteže izazove na terenu.


3 ideje za ručak poput Novaka Đokovića


Prvi dan:

  • Mešana zelena salata.
  • Pasta primavera bez glutena, s rezancima od pirinča, tikvicama, šparglom, sušenim paradajzom i veganskim sirom po izboru.


Drugi dan:

  • Mešana zelena salata.
  • Salata od rezanaca bez glutena, sa crvenom paprikom, rukolom, indijskim orasima, listovima bosiljka i balzamiko sirćetom.


Treći dan:

  • Zelena salata.
  • Testenina bez glutena, rezanci od pirinča, pesto od bosiljka i orasi.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koliko će dugo Novak još osvajati trofeje?

 

makonda-tracker