jeste li probali?

Kako da sačuvate MLADI LUK? Jednostavna metoda uz koju će dugo ostati svež (čak i mesecima)

2

Mladi luk je ukusno povrće koje može dati i boju i aromu mnogim jelima, a zahvaljujući triku, možete ga čuvati mesecima.

Kako čuvati mladi luk tako da i posle par meseci bude svež?
Kako čuvati mladi luk tako da i posle par meseci bude svež?foto: New Africa/Shutterstock

Mladi luk možete služiti kao prilog jelima, možete ga spremati s mnogim jelima, npr. sa jajima, možete ga jesti zasebno... Mnogo je mogućnosti i u svakoj je ukusan!

 

Ono što je bitno jeste znati kako da ga sačuvate za kasniju upotrebu, pa čak i za vreme kada mu nije sezona, zbog čega će vam biti mnogo lakše da pripremite neko jelo.

 

Uz praćenje par jednostavnih koraka, možete očuvati svežinu i ukus mladog luka, koji će ostati prijatan isto kao i da je tek naseckan. Osim toga, nećete bacati višak povrća koje ponekad istruli ili se osuši, već će olakšati ukupan kulinarski proces, jer nećete morati svaki put iznova da ga sečete.

 

Čuvanje mladog luka u frižideru

 

  • Nasecite ga u odgovajauću činiju ili kesu sa zatvaračem.
  • Pripazite da vazduh ni sa jedne strane ne može da prodre, kako bi se očuvala svežina.
  • Čuvajte kutiju u frižideru ili u fioci najkasnije nedelju dana.

 

Čuvanje mladog luka u zamrzivaču

 

  • Naseckajte mladi luk u jednom sloju na papir za pečenje.
  • Ostavite da se smrzne na papiru za pečenje jedan sat ili dok skroz nije smrznuto.
  • Prebacite u kesu za zamrzivač pažljivo i pripazite da je pažljivo zatvorena.
  • Ovako ga možete čuvati do šest meseci, preporučuje

Ekspres.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

 

makonda-tracker