rezultat neće izostati

Crvena voda ZA MRŠAVLJENJE od 5 jednostavnih sastojaka: TOPI SALO i munjevito ČISTI ORGANIZAM, a sprema se za tili čas

0

Ako želite da smršate i uradite prolećni detoks tela ovaj napitak će vas oduševiti 

foto: Shutterstock / Golubovy
foto: Shutterstock / Golubovy

Od davnina je poznato da đumbir i cimet imaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam, a s dolaskom prvih prolećnih dana mnoge žene se aktiviraju želeći da smršaju ili jednostavno detoksikuju organizam.

 

Ako i vi želite da skinete salo sa stomaka napravite ovaj zdravi napitak i konzumirajte ga svakog dana u propisanim dozama. Uključite malo fizičke aktivnosti, povedite računa šta jedete i sigurno ćete imati rezultate. 

 

Cimet je od davnina poznat kao sredstvo koje ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Mnogi ga koriste da olakšaju teškoće kod artritisa, bolove u želucu, grčeve, kožne bolesti, menstrualne tegobe, nervnu napetost, dijabetes i impotenciju.

 

 

On je najbolji prirodni izvor gvožđa, mangana, cinka, bakra i kalcijuma. Naučno je dokazano da sa samo pola kašičice ovog praha u toku dana dijabetičari mogu smanjiti novo insulina u krvi. Cimet povećava temperaturu tela i na taj način topi masne naslage. Skoro da nema namirnice koja sadrži toliko antioksidanata kao cimet.

 

Limun je poznat kao odličan u procesu čišćenja organizma od toksina.Osim toga on nam može pomoći da ojačamo imuni sistem. Osim C vitamina, u njemu se nalaze i vitamin B6, vitamin E, folna kiselina, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor i dr. Jedan od njegovih glavnih sastojaka su antioksidansi koji ubrzavaju metabolizam i podmlađuju kožu.

 

Evo kako da napravite čudesnu crvenu vodu i skinete salo sa stomaka
Evo kako da napravite čudesnu crvenu vodu i skinete salo sa stomakafoto: Shutterstock/juefraphoto

 

Zatim tu je i hidroksititat, vrlo bitna materija koja sprečava nakupljanje i stvaranje sala. Čak je i kora limuna zdrava jer se u njoj nalazi polikosanol, jedna vrsta šećera koja pomaže u sagorevanju masti. Ipak, s njom treba biti oprezan, ukoliko niste sigurni da ste kupili organski limun, koji nije tretiran pesticidima.

 

Đumbir pomaže da smanjite upale, apetit i stimuliše varenje. Za mršavljenje, đumbir se koristi u kombinaciji sa drugim sastojcima, kao što su limun i cimet.

Ovaj napitak će vam najviše pomoći da izgubite salo na stomaku, ali morate da vodite računa i o ishrani. Pokušajte da izbacite belo brašno, šećere i industijsku hranu.

 

 

Evo kako se pravi čudesna crvena voda:

 

  • sok od 1 limuna
  • 1 đumbir
  • 700 ml vode
  • štap cimeta
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

 

Priprema:

 

Limun dobro operite, pa iscedite. Koru isecite i i stavite u šerpu, dodajte rendani đumbir (prethodno očistite koru), štap cimeta i sipajte vodu. Kuvajte dok ne proključa, sklonite sa šporeta, pa dodajte slatku papriku i sok od limuna. Dobro promešajte.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker