probajte ovako

Pravo je vreme za ovo SUPERZDRAVO povrće: Trik za sečenje KARFIOLA — bez nereda na kuhinjskom stolu

0

Karfiol je superzdravo povrće i pravo je vreme da ga uvrstite u svoj jelovnik, a čuvena kuvarica Ina Garten podelila je sa domaćicama svoj trik za pripremu ove riznice ukusa i zdravlja

foto: Shutterstock, Pixel-Shot
foto: Shutterstock, Pixel-Shot

Prava riznica zdravlja i dobrog ukusa jeste karfiol, a sada je pravo vreme da se ovo povrće nađe u vašim jelima! Šta kuvati s karfiolom? Probajte pire od karfiola, zdravi rižoto od karfiola ili šnicle "a la Dibari".

 

Karfiol u 100 grama sadrži čak 80% od preporučene dnevne doze vitamina C, a jedan od njegovih najvažnijih sastojaka je folna kiselina. Pored toga, u njemu se mogu naći brojni drugi vitamini, aminokiseline, proteini, kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, mangan, selen, gvožđe, fosfor...

 

 

Ipak, mnogi i dalje nisu sigurno kako pravilno seći karfiol, a da kuhinja ne bude u neredu!

 

Rešenje ima Ina Garten, kulinarska zvezda. Ona je na društvenim mrežama usnimila mali tutorijal seckanja karfiola, pomoću kog nećete napraviti haos na kuhinjskom stolu.

 

Sečenje glavice karfiola pravi nered u kuhinji. Komadići karfiola svuda lete i nemoguće ih je zadržati na dasci za sečenje — počela je Ina, pa podelila svoj mali trik.

 

Okrenite glavicu naopako dok sečete, tako da svi komadići ostanu na jednom mestu i ne lete svuda — kaže Ina.

 

Okrenite karfiol naopako, a pogledajte u videu kako onda to radi. Njen mali tutorijal je prikupio preko pola miliona pregleda, a evo kako to izgleda:

 

 

makonda-tracker