icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PRSTE DA POLIŽEŠ

Rapsodija najlepših ukusa koja se brzo sprema: Jesenja musaka s karfiolom će vas osvojiti na prvi zalogaj (RECEPT)

Musaka može da se pravi na mnogo različitih načina, a ukoliko ste ljubitelj ovog jela, spremite se za najbolji recept ikada.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Jesen donosi brojna jela koja su karakteristična za to doba, a posebna jesenja musaka će vam ulepšati kišne dane i očarati vas ukusom.

 

Sprema se vrlo lako, baš kao i sve druge njene varijante, od sastojaka vam je potrebno sve ono što već imate u kući, a ukoliko ste u škripcu s vremenom, jesenja musaka će vam sigurno olakšati.

Sastojci:

 

  • 2 srednja plava patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 paprika babura (žuta)
  • 1 manja glavica karfiola
  • 500 g spanaća
  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 roštiljska kobasica
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 120 g pirinča

 

Priprema:

 

Najpre luk, šargarepu i papriku iseckajte na kockice i propržite na ulju. Kad luk postane staklast, dodajte na kockice iseckanu kobasicu i kratko sve zajedno propžite. 

 

Zatim dodajte mleveno meso i malo vode i pržite dok meso ne bude skoro gotovo. Za to vreme, operite spanać i iseckajte, pa ga dodajte u meso. Nastavite da pržite uz dodavanje pomalo vode. Na kraju dodajte sitno iseckan karfiol. U dobijenu smesu dodajte već skuvan piričanč, začine po ukusu i pavlaku.

 

Očistite plavi patlidžan i poređajte ga po nauljenoj posudi. Preko njega stavite fil s mesom i onda preko fila ostatak patlidžana. Poprskajte uljem i dodajte začine pa pecite na 180 stepeni oko 45 minuta.