ODLIČNA JE ZA SVE!

Umesto dezodoransa, USPORAVA starenje, SMANJUJE holesterol: Ako konzumirate OVU voćku, činite magiju za svoje zdravlje

0

I za prirodnu negu, i za smanjivanje šećera u krvi, triglicerida i holesterola... Ova zdrava voćka biće pravo otkrovenje za vaše telo i organizam.

foto: AtlasStudio/Shutterstock
foto: AtlasStudio/Shutterstock

Konzumirate li limetu? Ako ne, obavezno krenite, a razlozi su brojni!

 

Limeta je niskokalorična voćka, bogata je vitaminom C, kalcijumom, kalijomom, gvožđem, fosforom, ali i flavonoidima, snažnim antioksidansima koji deluju protivupalno, jačaju imunitet, uravnotežuju masnoće u krvi, štite kardiovaskularni i disajni sistem. U kombinaciji s drugim voćkama može potpuno detoksikovati vaš organizam. 

 

 

  • Smanjuje nivo šećera u krvi

 

Limeta ima nisku glikemijsku vrednost, pa je odlično sredstvo za apsorpciju šećera u krvi, i samim tim, pogodna i za dijabetičare!

 

 

Flavonoid iz limete snižava trigliceridte i holesterol kod osoba koje imaju problema s povišenim holesterolom, a najbolje je konzumirati je sa vodom: za zdravlje i osveženje!

 

limeta
foto: Shutterstock
  • Prirodna nega: umesto dezodoransa!

 

Limeta je odlična kao alternativni načini za negu lica ili tela, a može poslužiti i kao zamena za dezodorans!

 

Jednostavno je: isecite limetu napola i nanesite limetin sok na pazuhe. Nemojte to činiti nakon brijanja, a najbolje će biti ukoliko ste se prethodno istuširali. Možete naneti sok na vatu ili tufer. Idealno je da to činite tokom ovog perioda, jer na leto možete imati nuspojavu u vidu osipa ako se budete direktno izlagali suncu nakon stavljanja limete na telo!

 

Kako sok limete ima antibakterijska svojstva, neutrališe neprijatne mirise i sadrži kiselinu koja menja pH vrednosti kože, pa se bakterije teže mogu nastaniti na njoj!

 

  • Protiv starenja

 

Limetina korica ima sastojak koji koči proizvodnju melanina, pigmenta koji daje boju koži i može, tokom godina i izlaganja štetnim zracima, izazivati tamne fleke na koži. Odlična ideja je koristiti masku za lice na bazi limete!

 

 

makonda-tracker