Uštipci su nezaobilazni na gotovo svakoj srpskoj trpezi, a pratite par saveta uz koje oni neće biti premasni, već još ukusniji
Svi obožavamo uštipke!
Omiljeni su za doručak ili večeru, bilo u slanoj ili slatkoj varijanti, uz razne dodatke i priloge, a nije ih teško ni napraviti. Ipak, ono što se mnogima kod uštipaka ne dopada jeste slučaj kada su isuviše masni.
Međutim, i to možete izbeći.
Važno je ispratiti nekolicinu koraka uz koje ćete izbeći premastan obrok.
- Brašno prosejte više puta.
- Koristite prašak za pecivo ili sodu bikarbonu, ali ih prosejte zajedno s brašnom.
- Sodu ili prašak nemojte dodavati direktno u jaja.
- Ulje zagrejte dobro kako testo ne bi upilo višak masnoće.
- Ne preterujte s uljem, ali ga nikako ne stavljajte premalo jer time ništa niste postigli.
- Tanjir obložite papirnim ubrusom i salvetom, pa tek onda ređajte uštipke kada su isprženi.
( Glossy )