ukusno

Svinjsko meso, karfiol, kačkavalj: Šnicle "A la Dibari" će vam se dopasti na prvi zalogaj!

0

Pravi nedeljni ručak. Požurite sa pripremom.

francuske šnicle
francuske šniclefoto: Profimedia

Poreklom iz Francuske, šnicle "A la Dibari" vrhunski su specijalitet koji se služi i u internacionalnim restoranima. Ljubiteljima kvalitetnog svinjskog mesa, karfiola i kačkavalja ovo jelo će se garantovano dopasti na prvi zalogaj, naravno pod uslovom da ga do sada već nisu otkrili, prenosi Stil.

 

Sastojci: 4 svinjske šnicle, 600 g karfiola, 100 g kačkavalja, 100 g putera, muskatni oraščić, pola kašičice belog bibera, 65 g brašna, 250 ml mleka, prezle, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Priprema: Glavicu karfiola obariti u posoljenoj vodi. Šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane i izlupati tučkom, zatim uvaljati u brašno i pržiti na zagrejanom ulju i puteru. Kad porumene, šnicle vaditi i ređati u nauljenu tepsiju za pečenje.

 

U tiganj staviti 50 g putera da se istopi. Dodati 25 g brašna i promešati žicom za mućenje, pa dodajeti mleko, mleveni beli biber i izrendani muskatni oraščić. Mešati dok bešamel ne dobije potrebnu gustinu.

 

Obareni karfiol iseći na parčiće veličine šnicle i ređati na njih. Šnicle i karfiol preliti bešamel sosom. Preko izrendati kačkavalj i "poprskati" prezlama. Peći 30 minuta na 225 stepeni.

 

Uživajte!

 

 

makonda-tracker