Sastojci:
400 g svinjske kolenice
400 g suve ćuretine
50 g maslaca
glavica crnog luka
40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)
100 g suvih šljiva
150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde
kašika koncentrata paradajza
kašicica aleve paprike
3 čena belog luka
2 krompira
kesica krem-supe od pečuraka
2 dl pavlake
so, biber
veza peršuna
ljuta papričica, po želji
Priprema:
Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici, piše Lepa i srećna. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke. Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso.
Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice).
Neophodna za svaki ručak: Makedonska pogača koju ćete stalno praviti (RECEPT)
Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.