icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Ideja

Osvojiće svakog gurmana: Seljački lonac, jelo oko kojeg se okuplja cela porodica

Podeli:

  • 2
Seljačko lonac idealan je izbor za porodične ručkove, jer super miks ćuretine i svinjenite s povrćem nikoga neće ostaviti ravnodušnim...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g svinjske kolenice


400 g suve ćuretine


50 g maslaca


glavica crnog luka


40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)


100 g suvih šljiva


150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde


kašika koncentrata paradajza


kašicica aleve paprike


3 čena belog luka


2 krompira


kesica krem-supe od pečuraka


2 dl pavlake


so, biber


veza peršuna


ljuta papričica, po želji

 

Priprema:

 

Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici, piše Lepa i srećna. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke. Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso.

 

Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice).

 

Neophodna za svaki ručak: Makedonska pogača koju ćete stalno praviti (RECEPT)

 

Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.

Inicijalizacija u toku...