Priprema: Prosejte brašno, dodajte so, jaja, razmućen kvasac u malo mlake vode i šećera. Toplom vodom zamesite testo kao za svaku pogaču, piše Lisa.rs.
Dobro izmešeno testo pokrijte čistom platnenom salvetom i ostavite na toplom da nadođe. Kad nadođe, ponovo ga premesite i opet ostaviti da malo nadođe. Zatim ponovo premesite testo i formirajte pogaču veličine tepsije u kojoj će se peći.
Bez ovog jela post ne može da prođe: Hilandarski pasulj koji će svi ukućani voleti (RECEPT)
Tepsiju podmažite, stavite pogaču, premažite je žumancetom, izbodite viljuškom, ostavite da malo odstoji i pecite na umerenoj temperaturi. Pogaču služite dok je topla, s kiselim mlekom ili jogurtom.
SASTOJCI
6 šaka prosejanog brašna
2 jajeta
žumance
čaša ulja
kesica kvasca
kašika šećera
1/2 kašičice soli