IDEALNO ZA PRAZNIKE

Neophodna za svaki ručak: Makedonska pogača koju ćete stalno praviti (RECEPT)

0
Priprema se lako, a ukus se ne zaboravlja
foto: Thinckstock
foto: Thinckstock

Priprema: Prosejte brašno, dodajte so, jaja, razmućen kvasac u malo mlake vode i šećera. Toplom vodom zamesite testo kao za svaku pogaču, piše Lisa.rs.

 

Dobro izmešeno testo pokrijte čistom platnenom salvetom i ostavite na toplom da nadođe. Kad nadođe, ponovo ga premesite i opet ostaviti da malo nadođe. Zatim ponovo premesite testo i formirajte pogaču veličine tepsije u kojoj će se peći.

 

Bez ovog jela post ne može da prođe: Hilandarski pasulj koji će svi ukućani voleti (RECEPT)

 

Tepsiju podmažite, stavite pogaču, premažite je žumancetom, izbodite viljuškom, ostavite da malo odstoji i pecite na umerenoj temperaturi. Pogaču služite dok je topla, s kiselim mlekom ili jogurtom.

 

SASTOJCI

6 šaka prosejanog brašna

2 jajeta

žumance

čaša ulja

kesica kvasca

kašika šećera

1/2 kašičice soli

makonda-tracker