Probajte

Na iranski način: Pilav po receptu majke sultanije (FOTO)

0
Nebahat Čehre je poznata po umerenosti u svemu, pa i u hrani. Voli da kuva i nekada je u svom domu sama pripremala večere za bliske prijatelje...
foto: Instagram
foto: Instagram

Slavna turska glumica Nebahat Čehre kod nas je popularnost stekla ulogom Firdevs u "Zabranjenom voću", a posebno kao Valide Sultan (Sultanija Majka) u "Sulejmanu Veličanstvenom", piše Lisa. Iako ima 72 godine, Nebahat izgleda savršeno, pa još uvek bez pardona na plaži nosi bikini, a u javnosti duboki dekolte, kao što je to nedavno učinila na Nedelji mode u Istanbulu.

 

Ezelovo omiljeno jelo: Režim ishrane promenio sam zbog žene, i najviše volim kada mi spremi ovo! (FOTO)

 

Mladoliki izgled, tvrdi glumica, duguje pre svega genima, ali je mnogo onih koji ne veruju u tu priču, ubeđeni da je estetska medicina tu dobro umešala prste. Možda i jeste, ali sigurno je i do prirode, a i načina života. Naime, Nebahat je poznata po umerenosti u svemu, pa i u hrani. Voli da kuva i nekada je u svom domu sama pripremala večere za bliske prijatelje:

Svemu pristupam sistematski, pa i kuvanju. Najpre odlučim šta ću da kuvam, zatim napravim spisak potrebnih namirnica, sutradan idem u nabavku i tek sledećeg dana kuvam. Jer kad sve teče bez problema i žurbe, zadovljstvo se mnogostruko uvećava."

Ipak, kaže, zadnjih godina gostima naručuje hranu iz proverenih restorana. A za sebe kuva samo ono što se jednostavno i brzo priprema:

Jedno od najdražih mi je ćilav sa bademom", otkrila je u jednoj kulinarskoj emisiji i pred kamerama pripremila taj iranski specijalitet.

makonda-tracker