Ako vam treba recept za domaći slatkiš koji se pravi brzo i jednostavno, ovaj jednostavan domaći rolat će vas oduševiti.
Crno-beli rolat s kokosom koji vam danas predstavljamo ne zahteva pečenje niti korišćenje šporeta, a u njemu nema jaja, mleka, ni ulja, a gotov je očas posla!
Spoj keksa, kokosa i kafe daje mu neodoljiv ukus, dok je fil kremast i lagan i savršeno osvežavajući.
Popularni baunti rolat je idealna jeposlastica kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu i savršeno se uklapa uz popodnevnu kafu ili kao brzi dezert za iznenadne goste.
Sastojci:
Za koru
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike kokosovog brašna
- 2-3 manje šolje kuvane crne kafe
Za fil
- 170 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 60 g kokosovog brašna
Priprema
- Pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu i kokosom, pa prelijte kuvanom kafom i mešajte, pa mesite dok se lepo ne sjedini.
- Razvucite oklagijom na tacni koju ste prethodno posuli kokosom.
- Za fil pomešajte šećer u prahu s margarinom i kokosovim brašnom, pa time namažite koru.
- Urolajte razvijenu masu i stavite u frižider da se dobro stegne.
Secite na kriške pre posluživanja.
BONUS VIDEO
Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača




