jednostavno neodoljiv!

Bez šporeta, jaja, mleka, ulja... BAUNTI ROLAT koji se topi u ustima gotov za 20 minuta (RECEPT)

0

Ako vam treba recept za domaći slatkiš koji se pravi brzo i jednostavno, ovaj jednostavan domaći rolat će vas oduševiti.

Crno-beli rolat od kokosovog brašna
Crno-beli rolat od kokosovog brašnafoto: Shutterstock/Randall Skeffington

Crno-beli rolat s kokosom koji vam danas predstavljamo ne zahteva pečenje niti korišćenje šporeta, a u njemu nema jaja, mleka, ni ulja, a gotov je očas posla!

 

Spoj keksa, kokosa i kafe daje mu neodoljiv ukus, dok je fil kremast i lagan i savršeno osvežavajući.

 

Popularni baunti rolat je idealna jeposlastica kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu i savršeno se uklapa uz popodnevnu kafu ili kao brzi dezert za iznenadne goste.


Sastojci:


Za koru

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 2-3 manje šolje kuvane crne kafe


Za fil

  • 170 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 g kokosovog brašna


Priprema

 

  1. Pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu i kokosom, pa prelijte kuvanom kafom i mešajte, pa mesite dok se lepo ne sjedini.
  2. Razvucite oklagijom na tacni koju ste prethodno posuli kokosom.
  3. Za fil pomešajte šećer u prahu s margarinom i kokosovim brašnom, pa time namažite koru.
  4. Urolajte razvijenu masu i stavite u frižider da se dobro stegne.

Secite na kriške pre posluživanja.

 

BONUS VIDEO

Anastastija Staša Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola i tiramisu kolača

 

makonda-tracker