Kadaif je postao must have kada su slatkiši u pitanju, a ono što se od njega pravi pravi hit u poslastičarnicama, ali i mnogim domovima
Nakon što smo imali prilike da vidimo kako se kod kuće pravi čuvena dubai čokolada, sada na red dolaze slatkiši sličnog imena i ukusa.
Iako mnogi smatraju da je jedini pravi čizkejk onaj od sira i voća, mnogima se veoma dopada i varijanta sa čokoladom.
Oba su sada dobile novog rivala. Viralni Dubai čizkejk postao je hit veoma brzo, a evo kako da ga napravite kod kuće. Recept za ovu viralnu poslasticu podelila je Nataša Pavlović, pozata kao Praktična žena.
Sastojci za dubai čizkejk
- 250 g kadaif rezanaca
- 50 g putera
- 2 kašike grubo mlevenih pistaća
- 2 kašike pistać krema
Fil
- 400 ml slatke pavlake
- 2 učvršćivača za šlag
- 250 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
Beli ganaš
- 50 g bele čokolade
- 25 ml sl. pavlake
- 2 kašike pistać krema
Čokoladni sloj
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Još
- seckani pistaći
Priprema:
U tiganju rastopiti puter, dodati usitnjen kadaif, pržiti dok ne dobijete zlatnu boju. Dodati i 2 kašike pistać kreme i seckane pistaće. Sve dobro sjediniti. Dobijenu smesu utusniti u kalup. Poravnati i ostaviti u frizider da se stegne.
Napaviti ganaš od bele čokolade tako što ćete zagrejati slatku pavlaku do ključanja, a zatim dodati belu čokoladu i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini. Mikserom mutiti slatku pavlaku, pa dodati sireve i učvršćivač za šlag, kao i prohlađen beli ganaš i pistać krem.
Fil rasporediti preko podloge i ostaviti u frizider oko 30 min.
Napaviti ganaš od čokolade tako što ćete zagrejati slatku pavlaku do ključanja, a zatim dodati crnu čokoladu i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini. Ovaj fil preliti preko pistać fila, pa ukrasiti pistać kremom i seckanim pistaćima i vratiti u frižider dok se potpuno ne stegne.
Bonus video:
Jelo za siromašne




