neodoljivog ukusa

Bolji i od onog s voćem i od onog s čokoladom: Recept za Dubai čizkejk zbog kojeg će komšije dolaziti nepozvane

0

Kadaif je postao must have kada su slatkiši u pitanju, a ono što se od njega pravi pravi hit u poslastičarnicama, ali i mnogim domovima 

foto: tik tok printscreen / turkuazkitchen
foto: tik tok printscreen / turkuazkitchen

Nakon što smo imali prilike da vidimo kako se kod kuće pravi čuvena dubai čokolada, sada na red dolaze slatkiši sličnog imena i ukusa.

 

Iako mnogi smatraju da je jedini pravi čizkejk onaj od sira i voća, mnogima se veoma dopada i varijanta sa čokoladom.

 

Oba su sada dobile novog rivala. Viralni Dubai čizkejk postao je hit veoma brzo, a evo kako da ga napravite kod kuće. Recept za ovu viralnu poslasticu podelila je Nataša Pavlović, pozata kao Praktična žena.

Sastojci za dubai čizkejk

 

 

  • 250 g kadaif rezanaca
  • 50 g putera
  • 2 kašike grubo mlevenih pistaća
  • 2 kašike pistać krema


Fil

 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 250 g krem sira
  • 250 g maskarpone sira


Beli ganaš

 

  • 50 g bele čokolade
  • 25 ml sl. pavlake
  • 2 kašike pistać krema

 

Čokoladni sloj

 

  • 150 g čokolade
  • 150 ml slatke pavlake


Još

 

  • seckani pistaći
@turkuazkitchen

Homemade Dubai Chocolate Cheesecake❤️

♬ Finitude - Gabriel Albuquerqüe


Priprema:


U tiganju rastopiti puter, dodati usitnjen kadaif, pržiti dok ne dobijete zlatnu boju. Dodati i 2 kašike pistać kreme i seckane pistaće. Sve dobro sjediniti. Dobijenu smesu utusniti u kalup. Poravnati i ostaviti u frizider da se stegne.

 

Napaviti ganaš od bele čokolade tako što ćete zagrejati slatku pavlaku do ključanja, a zatim dodati belu čokoladu i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini. Mikserom mutiti slatku pavlaku, pa dodati sireve i učvršćivač za šlag, kao i prohlađen beli ganaš i pistać krem.

 

Fil rasporediti preko podloge i ostaviti u frizider oko 30 min.


Napaviti ganaš od čokolade tako što ćete zagrejati slatku pavlaku do ključanja, a zatim dodati crnu čokoladu i mešati dok se sve ne rastopi i sjedini. Ovaj fil preliti preko pistać fila, pa ukrasiti pistać kremom i seckanim pistaćima i vratiti u frižider dok se potpuno ne stegne.

 

Bonus video:

Jelo za siromašne 

 

makonda-tracker