Voćni kolač na bazi biskvita sa bademima je jednostavana, a ukusan.
Jednostavni dezerti su savršeni kada želite da poslužite goste ili da se zasladite, a nemate mnogo vremena za njihovu pripremu.
Biskvitni kolač sa šljivama i bademima pre svega je mnogo ukusan, a dodatni plus je što se priprema jednostavno i izgleda vaš lepo.
Slatkoća šljiva u kombinaciji sa orašastim ukusom koju mu daju bademima i hrskava korica koju stvaraju listići badema čine ovaj kolač fantastičnim.
Sastojci:
- 200 gr brašna
- 50 gr bademovog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvatsoli
- 120 gr maslaca sobne temperature
- 150 gr šećera
- 3 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 ml mleka
- 10 zrelih šljiva
- 30 gr listića badema
- 2 kašike smeđeg šećera - za posipanje po vrhu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme kalup za torte prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje, a ivice premažite maslacem.
U činiji pomešajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i so.
U drugoj činiji izmiksajte maslac i šećer dok smesa ne postane penasta. A potom postepeno dodajte jaja, a zatim i vanilu.
Umešajte suve i mokre sastojke uz dodavanje mleka i mešajte dok ne dobijate glatko testo.
Testo rasporedite na dno kalupa, a na vrh složite šljive iseckane na polovine ili četvrtine, pa ih lagano utisnite.
Odozgo pospite listiće badema i po želji pospite smeđim šećerom.
Pecite 40 do 50 minuta dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi jedno 10 do 15 minuta, pa ga onda izvadite i poslužite.
BONUS VIDEO
KUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI





