Iako se u ovu poslasticu ulaže malo vremena i sastojaka, rezultat je fenomenalan domaći slatkiš koji ne može da ne uspe.
Mešavina keksa, čokolade i oraha garantuje fenomenalan ukus, a ako je uz to priprema brza i jednostavna, u pitanju je domaći kolač koji morate probati!
Po želji mu možete dodati cimet, ali je odličnog ukusa i mirisa i bez njega, a vrlo brzo ćete moći da se zasladite jer se pravi na brzinu.
Sastojci:
- 250 g keksa
- 2 jajeta
- 250 g margarina
- 250 g šećera (slobodno stavite manje ako vam je to preslatko)
- 250 g oraha
- 4 štangle čokolade
- vrlo malo ulja
Priprema
- Manji deo oraha sameljite, tako da dobijete oko četiri kašike mlevenih oraha.
- Stavite margarin i umućena jaja u šerpicu sa šećerom i uljučite da se topi na srednjoj vatri.
- Dodajte keks izlomljen vrlo sitno, a potom i sitno seckane orahe i četiri kašike mlevenih.
- Sve dobro promešajte, pa ubacite rendanu čokoladu i dobro promešajte. Kad se prohladi, premesite smesu rukom tako da rasporedite sve ravnomerno ako nije dobro promešano.
- Na celofan namažite ulje, pa prebacite ovu smesu i napravite rolat, pa stavite u frižider i služite sečeno na kriške.
BONUS VIDEO
Najpoznatiji slatkiš u veganskoj verziji
( Glossy.rs, T.S.R. )




