Pripremite se za lagan i ukusan slatkiš koji se topi u ustima!
Ovi kremasti i prelepi kolači, inspirisani ruskim kapama, donose osvežavajući užitak bez potrebe za rernom.
Savršeni su za brzi dezert kada nemate mnogo vremena, a želeli biste da impresionirate svoje goste.
Uz samo deset minuta pripreme, možete uživati u delikatnim slojevima koje će svaki zalogaj učiniti posebnim.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 20 g brašna
- 35 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
- prženi lešnici (ili orasi) za posipanje
- 20 g mlečne čokolade
- kokos
Priprema:
- U jednu šerpu sipajte mleko, šećer i vanilin šećer pa sve dobro umešajte. Potom dodajte brašno i kukuruzni skrob i ponovo dobro promešati. Zatim šerpu staviti na srednju vatru i neprestano mešati dok se masa ne zgusne.
- Skloniti sa ringle i u dobijenu smesu dodati puter, pa dobro promešati da se sve ujednačeno sjedini. Zgusnutu smesu ravnomerno rasporediti u male čaše i ostaviti da se hlade u zamrzivaču dok se u potpunosti ne stisnu.
- Kada se smesa stisne poput želea, izlijte svaku iz čaše na tanjirić naopačke, zatim rukama uzmite i strane želea uvaljajte u sitno seckane pržene lešnike.
- Potom otopite mlečnu čokoladu kojom ćete preliti svaki kolač odozgo, na isti način kako se radi sa ruskim šubaricama. Preko čokolade možete dodati malo kokosa radi dekoracije.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Poslastica iz snova
( Glossy, E.S. )