prijatno

Brz ručak iz jedne posude idealan kada negde žurite: Sočna pasta sa piletinom prema receptu Džejmija Olivera

0

Priprema ovog ručka traje svega 10 minuta.

Kuvar Džejmi Oliver pokazao je recept za pastu sa piletinom
Kuvar Džejmi Oliver pokazao je recept za pastu sa piletinomfoto: Shutterstock / Mr Pics

Britanski kuvar Džejmi Oliver veoma često deli brze i jednostavne recepte, koji su idealni za one dane kada nemamo previše vremena da kuvamo, a želimo kvalitetno da se hranimo.

 

Ova ukusna pasta se sprema za svega 10 minuta i sprema se u jednoj posudi, što znači da nema ni mnogo prljanja sudova, pa ni pranja.

 

Sastojci:

 

  • 1 kg pilećih bataka
  • 160 gr crnog luka
  • 160 gr šargarepe
  • 160 gr celera
  • 800 gr pelata
  • 600 gr testenine 
  • 100 g halumi sira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike vinskog sirćeta 

 

Priprema

 

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na jakoj vatri pa ispecite pileće batake sa svih strana dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjir i ostavite na sa strane. 

 

Potom u tiganje stavite iseckani luk, šargarepu i celer, pa prodinstajte pet minuta dok povrće ne omekša. 

 

Vratite piletinu u tiganj i dodajte 2 kašike vinskog sirćeta i pustite da alkohol ispari. 

 

Potom dodajte pelat i malo vode. Pustite ih da provre, pa onda smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko sat vremena povremeno mešajući. Gotovo je kada meso počne da se odvaja od kostiju.

 

SKinite meso sa kostiju,  usitnite ga i vratite u sos, a po potrebi posolite i pobiberite. 

 

Na kraju obarenu testeninu stavite u sos, izrendajte halumi i sve zajedno promešajte.

 

BONUS VIDEO

JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA

 

makonda-tracker