Priprema ovog ručka traje svega 10 minuta.
Britanski kuvar Džejmi Oliver veoma često deli brze i jednostavne recepte, koji su idealni za one dane kada nemamo previše vremena da kuvamo, a želimo kvalitetno da se hranimo.
Ova ukusna pasta se sprema za svega 10 minuta i sprema se u jednoj posudi, što znači da nema ni mnogo prljanja sudova, pa ni pranja.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- 160 gr crnog luka
- 160 gr šargarepe
- 160 gr celera
- 800 gr pelata
- 600 gr testenine
- 100 g halumi sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike vinskog sirćeta
Priprema
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na jakoj vatri pa ispecite pileće batake sa svih strana dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na tanjir i ostavite na sa strane.
Potom u tiganje stavite iseckani luk, šargarepu i celer, pa prodinstajte pet minuta dok povrće ne omekša.
Vratite piletinu u tiganj i dodajte 2 kašike vinskog sirćeta i pustite da alkohol ispari.
Potom dodajte pelat i malo vode. Pustite ih da provre, pa onda smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko sat vremena povremeno mešajući. Gotovo je kada meso počne da se odvaja od kostiju.
SKinite meso sa kostiju, usitnite ga i vratite u sos, a po potrebi posolite i pobiberite.
Na kraju obarenu testeninu stavite u sos, izrendajte halumi i sve zajedno promešajte.
BONUS VIDEO
JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA





