Hrskavi krompirići po receptu Džejmija Olivera
Hrskavi krompirići uz omiljeno meso i salatu su uvek nepogrešiv izbor za ručak, ali mnoge domaćice ne mogu da odgonetnu najbolji način da postignu tu hrskavost i sočnost.
Ali ne brinite, svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima "trik" pomoću kojeg priprema ukusne pečene krompiriće.
Ako želite spolja hrskave, a unutra sočne krompiriće, Džejmi Oliver savetuje da ih prvo kuvate u slanoj vodi desetak minuta, a potom da ih procedite pre nego što počnu da pucaju.
Džejmi Oliver je potom dodao po jednu kašiku ulja i vinskog sirćeta koje je rasporedio po plehu i potom na njega stavio krompiriće.
- Obratite pažnju kako sam ih protresao u plehu. Sad ću ih peći oko 50 minuta na 180 stepeni. Ključno je da ih izvadite nakon 40 minuta i potom pritisnete gnječilicom za krompir kako biste dobili blaga udubljenja. Zatim ih vratite na još deset minuta i dobit ćete svoje mekane i hrskave krompiriće - preporučio je Džejmi
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE!





