sočno

Kremast ručak ili večera gotovi za 30 minuta: Recept za najlepšu Alfredo pastu u kojoj ćete uživati svim čulima

0

Sočno jelo italijanske kuhinje, Alfredo pasta, mogu da pripreme i početnici u kuhinji.

Recept za Alfredo pastu
Recept za Alfredo pastufoto: Shutterstock/Alexander Prokopenko

Bogata i kremasta pasta u belom sosu je idealna za sve koji vole italijansku kuhinju.

 

Veoma lako se priprema, obožavaju ga i početnici u kuhinji, a ukus je neponovljiv.

 

Recept za najlepšu Alfredo pastu koja je gotova za 30 minuta:

Sastojci:

 

  • 600 gr suve testenine fetućini
  • 1 šolja putera
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • 1 prstohvat belog luka u prahu
  • ¾ šolje rendanog pekorina
  • ½ šolje rendanog parmezana

 

Priprema:

 

U velikoj šerpi prokuvajte blago posoljenu vodu. Kada provri, dodajte testeninu i kuvajte je 8 do 10 minuta ili dok  ne bude al dente. Potom procedite.

 

U velikoj šerpi na laganoj vatri istopite puter, pa dodajte začine. 

 

Pojačajte malo vatru i umešajte pekorino i parmezan dok se ne otopi, a sos ne zgusne. 

 

Dodajte kuvanu pastu u sos i promešajte dok se potpuno ne pomešaju sos i pasta. Prijatno.

 

BONUS VIDEO

 

ŠOKANTNE VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe može pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta, POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

 

makonda-tracker