Sočno jelo italijanske kuhinje, Alfredo pasta, mogu da pripreme i početnici u kuhinji.
Bogata i kremasta pasta u belom sosu je idealna za sve koji vole italijansku kuhinju.
Veoma lako se priprema, obožavaju ga i početnici u kuhinji, a ukus je neponovljiv.
Recept za najlepšu Alfredo pastu koja je gotova za 30 minuta:
Sastojci:
- 600 gr suve testenine fetućini
- 1 šolja putera
- 400 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- 1 prstohvat belog luka u prahu
- ¾ šolje rendanog pekorina
- ½ šolje rendanog parmezana
Priprema:
U velikoj šerpi prokuvajte blago posoljenu vodu. Kada provri, dodajte testeninu i kuvajte je 8 do 10 minuta ili dok ne bude al dente. Potom procedite.
U velikoj šerpi na laganoj vatri istopite puter, pa dodajte začine.
Pojačajte malo vatru i umešajte pekorino i parmezan dok se ne otopi, a sos ne zgusne.
Dodajte kuvanu pastu u sos i promešajte dok se potpuno ne pomešaju sos i pasta. Prijatno.
BONUS VIDEO
ŠOKANTNE VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe može pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta, POGLEDAJTE NOVA PRAVILA





