morate probati

Ni karbonara, ni bolonjeze: Pronašli smo najkremastiju pastu na svetu koja se priprema brzo & miluje sva čula!

0

Ovo jelo je pravi specijalitet i apsolutno ga morate probati!

Donosimo recept koji će vas oduševiti
Donosimo recept koji će vas oduševitifoto: Youtube / Printscreen / @bitelette

Od svih jela koja postoje, čini se da je jedno omiljeno i nije ni čudo, jer ono dolazi upravo iz italijanske kuhinje.

 

U pitanju je, naravno, pasta, koja dolazi u najrazličitijim mogićim oblicima, ukusima i bojama.

 

I dok neki klasici poput bolonjeze ili karbonare spremaju malo duže, pronašli smo recept za koji vam ne treba puno vremena niti komplikovanih sastojaka, a rezultat je čista gastronomska magija!

 

sastojci:

 

  • 1 bundeva (400 g)
  • 1 luk
  • 2 kašike putera
  • 4 čena belog luka
  • 400 ml bujona 
  • 80 g krem sira 
  • 85 g parmezana  350 g testenine rigatoni

 

priprema:

  1. Bundevu iseckajte na kockice, rasporedite po plehu preko pek papira, zasolite i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.
  2. Za to vreme luk iseckajte na sitno, puter rastopite na tihoj vatri pa dodajte luk i propržite ga. Tome dodajte i sitno seckani beli luk, so, biber, zatim pečenu bundevu i bujon pa sve zajedno izblendujte.
  3. Dodajte krem sir i ponovo izblendujte. Dodajte narendani parmezan i mešajte sve a tihoj vatri. 
  4. Pored toga skuvajte testeninu pa je pomešajte sa dobijenim sosom. Pre služenja obavezno još jednom narendajte parmezan odozgo. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!

 

makonda-tracker