recept

Smuti se za minut & sve je iz jedne činije: Zapečeni pirinač iz rerne, idealan kad vam se ne jede meso

0

Ako vam se ne prljaju sudovi, u jednoj vatrostalnoj smutite sve sastojke i imate fantastičnu i nutritivno bogatu večeru.

Zapečeni pirinač je uvek dobra opcija za obrok bez mesa ili kao prilog mesu
Zapečeni pirinač je uvek dobra opcija za obrok bez mesa ili kao prilog mesufoto: aonip/Shutterstock

Kada vam dosadi da dugo spremate ručak, ne stoji vam se pored šporeta, već biste radije da "smućkate" nešto brzo i zdravo, isprobajte recept za zapečeni pirinač.

 

Potrebna vam je samo jedna vatrostalna činija u kojoj ćete spremiti ceo obrok, sipate potrebne sastojke, stavite da se zapeče... I gotovo!

 

Dobili ste ukusan i hranljiv obrok, a ako baš volite meso ili ribu, možete ga poslužiti i kao prilog.

 

Takođe, sastojke možete kombinovati i prilagođavati kako vama odgovara i u zavisnosti od toga šta imate i volite da jedete.

 

Sastojci:

 

  • 100g pirinča
  • 120g kukuruza (iz konzerve)
  • 120g crvenog pasulja (iz konzerve)
  • 100g crvenog luka
  • 200ml paradajz sosa
  • 200ml vode
  • začini po izboru: suvi začin, biber, so, kurkuma...

 

Priprema:

 

  1. Sipajte pirinač u činiju.
  2. Dodajte pasulji kukuruz, pa naseckani crveni luk.
  3. Ulijte paradajz sos.
  4. Vodu pomešajte sa začinima po želji, pa prelijte hranu u činiji i sve lepo promešajte.
  5. Po želji narendajte i kačkavalj.
  6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40min.

Bonus video

Recept za pileća krilca sa pivom 

 

makonda-tracker