superslastan

Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole

0

Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak

Sataraš (ILUSTRACIJA)
Sataraš (ILUSTRACIJA)foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Sataraš je jedno od omiljenih domaćih jela kada je u pitanju letnji ručak, a posle njega možete biti sigurni da u kući neće niko ostati gladan.


Pikantnog ukusa, zasitno i puno hranljivih materija, ovo jelo s razlogom je popularno na našim prostorima već dugo, a ako mu dodate pirinač biće još hranljivije.

 

I neće vam biti potreban hleb!


Po želji mu možete dodati i meso, ali i bez njega, ovo je ručak koji se pamti.

Sastojci:

 

  • 3 zelene paprike
  • 3 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica paradajz sosa
  • 60 g pirinča
  • 100 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • so po ukusu

 

Najlepši domaći sataraš (ILUSTRACIJA)
Najlepši domaći sataraš (ILUSTRACIJA)foto: Shutterstock / Fanfo

Priprema

 

  • Iseckajte sitno luk, pa ga propržite malo ulja.
  • Dodajte seckane paprike i sitno sečen paradajz koji ste prethodno oljuštili. Operite pirinač i ostavite sa strane.
  • Sipajte so, pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pola sata.
  • Pred kraj dodajte pirinač, a po potrebi i još malo vode, promešajte i ostavite da se kuva.
  • Kad pirinač bude sasvim mekan, sklonite s vatre i po potrebi posolite još malo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se prave salčići?

 

makonda-tracker