Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak
![Sataraš (ILUSTRACIJA)](/data/images/2024/05/31/14/385718_satarasprofimedia0786346083_ff.jpg?ver=1717160267)
Sataraš je jedno od omiljenih domaćih jela kada je u pitanju letnji ručak, a posle njega možete biti sigurni da u kući neće niko ostati gladan.
Pikantnog ukusa, zasitno i puno hranljivih materija, ovo jelo s razlogom je popularno na našim prostorima već dugo, a ako mu dodate pirinač biće još hranljivije.
I neće vam biti potreban hleb!
Po želji mu možete dodati i meso, ali i bez njega, ovo je ručak koji se pamti.
Sastojci:
- 3 zelene paprike
- 3 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica paradajz sosa
- 60 g pirinča
- 100 ml vode
- 1 kašika ulja
- so po ukusu
![Najlepši domaći sataraš (ILUSTRACIJA)](/data/images/2023/07/31/16/368352_sataras-shutterstock-314040446_ff.jpg?ver=1717160382)
Priprema
- Iseckajte sitno luk, pa ga propržite malo ulja.
- Dodajte seckane paprike i sitno sečen paradajz koji ste prethodno oljuštili. Operite pirinač i ostavite sa strane.
- Sipajte so, pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pola sata.
- Pred kraj dodajte pirinač, a po potrebi i još malo vode, promešajte i ostavite da se kuva.
- Kad pirinač bude sasvim mekan, sklonite s vatre i po potrebi posolite još malo.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se prave salčići?