Punjene prženice postaće vaš omiljeni obrok.
Kada imate stari hleb i ne znate šta ćete sa njim, najbolje je da napravite prženice.
One mogu da se služe i uz slani i uz slatki nadev, a ako želite da isprobate neki novi recept, onda je najbolje da isprbate punjene prženice.
Na ovaj način imaćete zasitnu večeru ili doručak, a i rešićete se bajatog hleba.
Sastojci:
- 12 kriški hleba
- 200 gr kačkavalja
- 200 gr šunke
- 4 jaja
- 4 kašike mleka
- malo majoneza
- malo kečapa
- prstohvat soli
- prstohvat brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Jednu krišku hleba premažite majonezom, a drugu kečapom.
Na parče sa majonezom narendajte kačkavalj, pa šunku, a onda ga zatvorite drugim parčetom, na koje je namazan kečap.
Tako uradite i sa ostalim parčićima i dobićete 6 punjenih prženica.
Potom umutite jaja, dodajte malo mleka, so i brašno.
Zagrejte ulje u tiganju, a onda pripremljene prženice umočite u smesu od jaja sa jedne i druge strane i pržite.
BONUS VIDEO
MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!





