preukusno

Najbolji način da iskoristite stari hleb: Najsočnije punjene prženice idealne za večeru ili doručak (RECEPT)

0

Punjene prženice postaće vaš omiljeni obrok. 

Punjene prženice
Punjene prženicefoto: Shutterstock/ltummy

Kada imate stari hleb i ne znate šta ćete sa njim, najbolje je da napravite prženice.

 

One mogu da se služe i uz slani i uz slatki nadev, a ako želite da isprobate neki novi recept, onda je najbolje da isprbate punjene prženice.

 

Na ovaj način imaćete zasitnu večeru ili doručak, a i rešićete se bajatog hleba.

Sastojci:

 

  • 12 kriški hleba
  • 200 gr kačkavalja
  • 200 gr šunke
  • 4 jaja
  • 4 kašike mleka
  • malo majoneza
  • malo kečapa
  • prstohvat soli
  • prstohvat brašna
  • ulje za prženje

 

Priprema: 

 

Jednu krišku hleba premažite majonezom, a drugu kečapom. 

 

Na parče sa majonezom narendajte kačkavalj, pa šunku, a onda ga zatvorite drugim parčetom, na koje je namazan kečap.

 

Tako uradite i sa ostalim parčićima i dobićete 6 punjenih prženica.

 

Potom umutite jaja, dodajte malo mleka, so i brašno.

 

Zagrejte ulje u tiganju, a onda pripremljene prženice umočite u smesu od jaja sa jedne i druge strane i pržite. 

 

BONUS VIDEO

 

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

 

 

makonda-tracker