Iskoristite stari hleb i uživajte u preukusnom obroku za celu porodicu
Rutavci, kriške, pofezne, prženice - mnogo je naziva za preukusan doručak ili večeru koja uz najrazličitije priloge, slatke ili slane, postaju savršen obrok.
Ono što je nezgodno jeste što se obično prženice prže u dubokom ulju, pa umeju da budu masne, a uz to i iziskuju da stojite pored šporeta i pazite ih. U konačnici, vaš dom može da poprimi neprijatne mirise od prženja hrane, pa ih zbog toga mnoge domaćice izbegavaju iako vole da ih jedu.
Stoga vam danas predstavljamo recept za prženice iz rerne, koje se brzo pripremaju, a onda ih samo stavite u rernu i čekate da se ispeku. I na taj način iskoristite stari hleb, koji vam se nakupio tokom radne nedelje.
A isto tako dobijate ukusan obrok u kojem može da uživa cela porodica.
Sastojci:
- 3 jaja
- 10 parčića starog hleba
- 1 dl mleka
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Priprema:
Pre svega umutite jaja sa mlekom, a potom dodajte so i šećer. Kada dobijete kompaktnu masu, svako parče hleba umočite u smesu.
Potom ih ređajte u pleh u koji ste pre toga stavili papir za pečenje.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa prženice pecite oko 15 minuta ili jednostavno dok ne dobiju zlatnu boju.
Nakon toga ih poslužite uz jogurt, suhomesnato ili pak omiljeni domaći džem i uživajte.
BONUS VIDEO
MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!





