Koja je vaša omiljena kombinacija uz koju jedete prženice?
Prženice ili francuski tost je superukusno jelo, idealno kada vam ostane mnogo bajatog hleba i ne znate šta ćete s njim.
Postoji bezbroj recepata za njih, kao i načini da ih jedete. Uz slane ili slatke nadeve, svako ima svoj omiljeni način na koji jede prženice.
Danas vam predstavljamo klasičan recept za francuske prženice koje se prave od samo 5 sastojaka, a koje su gotove za 15 minuta:
Sastojci:
- 2 jaja
- 1/2 šolje mleka
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- 6 kriški bajatog hleba
Priprema:
Umutite jaja u plitkoj posudi. Dodajte mleko, vanilu i cimet i mutite dok ne postane penasto.
Umočite svaku krišku hleba u smesu od jaja prvo sa jedne, pa sa druge strane.
Pržite obe strane u ulju dok ne porumene.
BONUS VIDEO
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime





