prste da poližete!

Savršeno začinjen krompir iz rerne gotov na brzinu: Ide uz meso, jaja, sardinu, a sjajan je i kad se jede samo uz salatu

0

Uz šta god da poslužite ovako pripremljen pečeni krompir, nećete pogrešiti, a tajna njegovog ukusa je jednostavna, ali vrlo slasna marinada, koja mu daje poseban "šmek".

Pečeni krompir iz rerne
Pečeni krompir iz rernefoto: Maria Tebriaeva/Shutterstock

Ako volite da krompir bude hrskav spolja, sočan iznutra i bogat aromom začina, ovaj recept će vas jednostavno oduševiti!

 

Zahvaljujući jednostavnoj, ali izuzetno ukusnoj marinadi sa limunom, belim lukom i mediteranskim začinima, običan pečeni krompir postaje neodoljiv prilog za svaku priliku.

 

Savršen je uz meso, ribu, kuvana jaja ili povrće, a podjednako ukusan i kada se jede sam. Sve što vam treba je osvežavajuća salata! Priprema je brza i laka, a rezultat je jelo koje mami mirisom i ukusom. Evo kako da ga napravite korak po korak.

Sastojci:

 

  • 700-800 g krompira
  • sok od jedne polovine limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera


Priprema

 

  1. U dubljoj posudi pomešajte sok od pola limuna, maslinovo ulje, so, biber, majčinu dušicu, origano i sitno seckan beli luk i sve dobro promešajte.
  2. Oljuštite krompir ako je stariji, a mlad krompir samo dobro operite, pa ga isecite po želji. Ubacite krompir u marinadu i ostavite da odstoji dok se rerna zagreje.
  3. Uključite rernu da se greje na 180°C.
  4. Potom izvadite krompir i poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje, pa ga prelijte marinadom tako da lepo pokrijete sve krompire.
  5. Pecite oko 20 minuta, pa pojačajte na 200°C i pecite još najviše deset minuta, da se "uhvati" korica i bude hrskavo spolja.

Služite uz meso po želji, tunjevinu ili sardinu, kuvano jaje, bareni spanać... ili samo mnogo salate po izboru.

 

BONUS VIDEO

Zašto je koristan med?

 

makonda-tracker