Spoj zamrznutog keksa i kremastog fila miluje nepca.
Jede vam se nešto slatko, a ne znate ni sami šta biste? Isprobajte ovaj recept za sladoled-tortu sa napolitankama koja se pravi veoma jednostavno i brzo, a ukus je neodoljiv.
Spoj keksa po izboru (imate više vrsta napolitanki, pa odaberite onu koju najviše volite) i žutog fila daju fantastičan ukus, a još kada se zamrznu na 12 sati, postaju najlepša ledena poslastica koja će vas osvežiti u vrelim letnjim danima.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 600 gr napolitanki
- 2 jaja
Za fil:
- 100 gr šećera
- 20 ml soka od limuna
- 100 gr bele čokolade
- 40 gr gustina
- 500 ml mleka
Priprema:
U jednu činiju stavite mleko, a napolitanke isecite na pola.
Umočite svaku napolitanku u mleko, pa ređajte u kalup prečinika 23 cm kao na snimku.
Ređate u krug, pa potom tako sve dok ne potrošite napolitanke.
Razdvojte belance od žumanca. Žumanca stavite u šerpu i na tihu vatru, pa dodajte limun i šećer i mešajte dok se kuva na tihoj vatri.
Nakon toga, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Dodati gustin i sve sjediniti. Na kraju dodati mleko i mešati dok se ne zgusne.
Preliti fil preko napolitanki i sve lepo izravnati.
Preko staviti prijanjajući foliju i u frižider na 12 sati.
Tortu po želji pre serviranja možete da ukrasite kokosovim mrvicama i limunom.
BONUS VIDEO
Mladenačka torta





