Gurmansko i izdašno jelo francuske kuhinje osvojiće vas na prvi zalogaj, sigurni smo.
Kiš Loren dobio je naziv po regionu Francuske u kojem je nastao i predstavlja zasitno jelo, koje možete jesti za doručak, ručak ili večeru bez griže savesti.
Kombinacija kačkavalja, slanine i testa zajedno sa omiljenom sezonskom salatom može da posluži kao izdašan doručak, ručak ili večera koja će okupiti celu porodicu za stolom.
Sastojci:
- 200 gr brašna
- 100 grama margarina
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 225 gr iseckane slanine
- 1/4 šolje seckanog luka
- 4 jaja
- 1 ¼ šolje pavlake
- ¼ kašičice soli
- ⅛ kašičice bibera
- Prstohvat mlevenog muskatnog oraščića
- 115 gr kačkavalja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Napravite koru tako što ćete u činiji pomešati brašno i so, pa dodati jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesiti najpre varjačom, a potom rukama. Ostaviti testo da odstoji u frižideru najmanje pola sata.
Razvute testo za koru i stavite u pleh, pa izbockajte dno i stranice svuda viljuškom. Pecite dok blago ne porumeni, 10 do 15 minuta.
Kada se ispeče, smanjite temperaturu na 150 stepeni.
Za to vreme propržite slaninu, pa je stavite sa strane. U istom tiganju propržite luk dok ne postane staklast (oko 3 do 4 minuta).
Sklonite tiganj za ringle i ostavite sa strane.
U srednjoj posudi umutite jaja, pa dodajte pavlaku, so, biber i muskatni orašćić i mutite dok se sve ne sjedini.
Kiš Loren ćete napraviti tako što ćete na dno kore stavite luk, pa preko polovinu ispečene slanine, kačkavalj i preostali deo slanine.
Sve zalijte smesom od jaja i pavlake. Pecite kiš Loren na 150 stepeni 45 do 50 minuta dok ne porumeni.
Prijatno!
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI





