Ako vam treba ideja za lagano jelo koje može da se služi bilo kad u toku dana, a dugo čuva sitost i pruža mnogo hranljivih materija, ne tražite dalje. Ovo je kiš za vas.

Kiš je jedan od dragulja francuske kuhinje i s razlogom popularno jelo u celom svetu – sprema se brzo i lako, od tek nekoliko sastojaka, a oni su uglavnom zdravi i vrlo hranljivi.
Osnova su jaja, koja su tu da ostanete siti satima nakon obroka, a dodaju mu se mleko, povrće, komadići sira, pečurke... ma šta god da zamislite da ide u slano jelo! Najpoznatiji je svakako čuveni kiš loren, koji se priprema sa slaninom, ali postoji mnogo različitih recepata koje vredi probati.
Danas vam predstavljamo jednostavan domaći kiš sa šampinjonima i sirom, s kojim je nemoguće pogrešiti, a priprema traje svega nekoliko minuta. Zatim sledi pečenje i nezaboravan obrok u bilo koje doba dana!

Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 110 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 280 g spanaća
- 220 g kačkavalja
- 170 g feta sira
- 5 velikih jaja
- ½ šolje mleka (oko 120 ml)
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
Priprema
- Uključite rernu na 180 stepeni i podmažite posudu da pečenje.
- U tiganju na srednjoj temperaturi zagrejte ulje, pa prodinstajte sitno seckan crni luk i pečurke, oko pet do sedam minuta.
- Dodajte usitnjen beli luk, pa promešajte i ostavite da se krčka jedan minut.
- U to ubacite sitno seckan i dobro oceđen spanać, sitno seckan feta sir i izrendan kačkavalj, pa promešajte i prebacite sve u tepsiju.
- U odvojenoj činiji umutite jaja, mleko, so i biber, pa time prelijte mešavinu u posudi za pečenje.
- Pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta.
Napomena: Ostavite da odstoji bar 10 minuta pre sečenja.
Kiš sa pečurkama, sirom i jajima
BONUS VIDEO
Zlatna pravila za liniju i zdravlje