Predstavljamo vam recept koji se priprema brzo i jednostavno, a ima fenomenalan i pun ukus zahvaljujući povrću i siru.
Letnji obroci u bilo koje doba dana traže lagane, ali zasitne zalogaje, a ovaj kukuruzni specjialitet sa sirom i mladim lukom pravi jeodgovor na dilemu šta jesti.
Bez mesa, ali punog ukusa, možete ih zvati mekike ili pljeskavice, a u svakom slučaju im je ukus fenomenalan i posle njih niko ne ostaje gladan.
Prže se za svega nekoliko minuta i mogu se služiti tople ili hladne. Idealne su uz kiselu pavlaku, salatu ili kao prilog. Recept je brz, jednostavan i osvežavajuće drugačiji, ma pravi hit za leto!
Sastojci:
- 6 kašika mleka
- 1 veliko jaje
- 2 šolje zrna kukuruza
- 1 šolja rendanog kačkavalja
- ¾ šolje seckanog mladog luka
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice mlevene paprike
- biber po ukusu
- ¾ šolje kukuruznog brašna
- ½ šolje belog brašna
- ulje za prženje
- kisela pavlaka za serviranje
Priprema
- Umutite u velikoj posudi jaje i dodajte mleko, pa zrna kukuruza, seckan mladi luk, rendani kačkavalj i jabukovo sirće. Sve pomešajte da se sjedini.
- Ubacite so, crni i beli luk u prahu, prašak za pecivo, mlevenu papriku i biber, pa ponovo promešajte.
- Na kraju ubacite kukuruzno i belo brašno, pa mešajte dok se ne sjedini i dok ne razbijete grudvice.
- Namažite dno tiganja uljem, pa zagrejte na srednjoj vatri. Sipajte kutlačom smesu u tiganj, pa spljoštite špatulom tako da dobijete oblik pljeskavice i pržite po 2-3 minuta sa ove strane.
Po potrebi dodajte još ulja tokom prženja. Na kraju ukrasite peruškama mladog luka i kiselom pavlakom i služite toplo ili hladno.
BONUS VIDEO
Koliko su opasna gazirana pića?




