Pred kraj dodajte rendani kačkavalj da se uhvati hrskava korica.
Ideja za ručak nikad dosta jer nam se nekako stalno čini da vrtimo u krug jedna te ista jela.
Najbolji su oni obroci koji su ukusni, ali koji ne iziskuju stalno stajanje pored šporeta i mešanje.
Zbog prenatrpanog rasporeda i brzog načina života, domaćice se sve više okreću brzim receptima, a ovo je jedan od njih.
Maltene je potrebno samo da sve sastojke pomešate i stavite u rernu da se ispeče. Kada posudu izvadite iz rerne, zapahnuće vas miris preukusnog ručka.
Lepota ovog recepta je i u tome što uvek možete da stavite povrće koje trenutno imate, pa da svaki put dobijete potpuno novi ručak.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 5, 6 krompira
- 1 crveni luk
- 3 čena belog luka
- 1 crvena papirka
- 1 tikvica
- 2 šargarepe
- senf
- mast
- kačkavalj
Priprema:
Premažite posudu mašću, pa dodajte krompir i luk koji ste začinili po ukusu. Stavite malo vode i preko foluju, pa pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Nakon toga, u posudu dodajte piletinu koju ste pre toga premazali senfom i začinili je.
Dodajte i iseckano povrće i pecite 45 minuta uz povremeno mešanje.
Pred kraj pospite rendani kačkavalj. Prijatno!
BONUS VIDEO
Vojvođanski kare kao predlog za ručak





