Ukoliko tragate za laganim jelom ili grickalicom koja će vas zasititi i oduševiti onda je vreme da probate jednu drugačiju vrstu pomfrita
Tikvice su jelo koje mnogi ljudi obožavaju, jer su preukusne, imaju malo kalorija i neutralnog su ukusa pa se uklapaju uz gotovo svu drugu hranu.
Osim toga, njihova cena je povoljna, pa ne čudi što je tokom leta veoma čest izbor brojnih domaćica. Ukoliko volite pomfrit i želite da ga sebi ili svojim ukućanima spremite na malo drugačiji način ovaj recept je savršen za vas.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jajeta
- 120 grama brašna
- 10 grama praška za pecivo
- 50 grama slanine (opciono)
- 1 mladi luk
- so i biber po ukusu
- mirođija po želji
Priprema:
- Očistite, pa iseckajte tikvice na štapiće, posolite ih po ukusu i ostavite da odstoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta kako bi pustile višak vode, pa dobro ocedite. U činiji umutite jaja, pa im dodajte tikvice.
- Ubacite sitno seckan mladi luk, sitno seckanu slaninu, brašno, prašak za pecivo i biber. Kada sve dobro promešate vadite jedan po jedan štapić i ređajte u pleh
- Stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni oko 20 minuta.
- Služite uz kiselu pavlaku i mladi luk, zelenu salatu, kupus salatu, crvene paprike...
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće
( Glossy, Ilić Milica )




