lagan, a puni stomak

Posni gulaš od šampinjona savršen uz krompir na sve načine: Pun je hranljivih materija, zasitan i izdašan (RECEPT)

0

Brz i ukusan posni gulaš od pečuraka odličan je predlog za ručak tokom Petrovskog posta! Idealan uz krompir, pun ukusa i gotov za 30 minuta.

Gulaš od šampinjona sjajan je s kuvanim krompirom
Gulaš od šampinjona sjajan je s kuvanim krompiromfoto: Nathalie Ortner/Shutterstock

U toku je Petrovski post, a ovaj posni gulaš od šampinjona idealan je izbor za ukusan, hranljiv i lagan obrok bez mesa.

 

Savršeno se slaže uz pire, pečeni ili bareni krompir, a priprema se vrlo lako i brzo – u tek nekoliko koraka! Bilo da postite ili samo želite da probate nešto drugačije, ovaj recept će vas oduševiti.

 

Gustinu prilagodite svom ukusu i služite ga uz mnogo sveže salate.

Sastojci:

 

  • 450-500 g šampinjona
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 30 ml ulja
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 3 kašičice suvog začina
  • 2 lovorova lista
  • so i biber po ukusu


Priprema

 

  1. Očistite i sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne porumeni.
  2. Posle desetak minuta prženja luka, dodajte pečurke sečene na listove.
  3. Uz mešanje ih dinstajte dok ne omekšaju, a pošto će pustiti svoj sok nije potrebno da dodajete vodu.
  4. Posle desetak minuta, dodajte začine, uključujući i lovorov list.
  5. Nalijte sok od paradajza i kuvajte uz mešanje još deset minuta. Pre serviranja, izvadite lovorov list.

Napomena: Ako gulaš bude previše redak za vaš ukus, dodajte kašičicu brašna i dobro promešajte. Ukoliko bude pregust, sipajte kašiku po kašiku vode.

 

BONUS VIDEO

Punjene pečurke za letnji ručak

 

makonda-tracker