Brzo rešenje za zasitan i nezaboravan porodični ručak! Poslužite uz meso ili ribu i bogat obrok je zagarantovan.
Krompir je nezaobilazan deo većine domaćih jela koja se pripremaju na našim prostorima, a pored toga što on ulazi u mnoge recepte, i sam krompir kao prilog uvek je dobra ideja.
On brzo puni stomak, produžava osećaj sitosti, a uz pravu meru začina, pruža ukus koji se ne zaboravlja. Jedno od najpopularnijih jela svakako je restovani krompir, a ovako se on priprema najjednostavnije.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- ulje po potrebi
- 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema
Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte.
Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.
Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut do dva, uz mešanje.
Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin.
Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.
Služite uz meso ili ribu.