icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

Najbolji recept za RESTOVAN KROMPIR: Ukus je neverovatan, priprema brza, a satima ćete biti siti (RECEPT)

Podeli:

Brzo rešenje za zasitan i nezaboravan porodični ručak! Poslužite uz meso ili ribu i bogat obrok je zagarantovan.

foto: Fernando.RM/Shutterstock
foto: Fernando.RM/Shutterstock

Krompir je nezaobilazan deo većine domaćih jela koja se pripremaju na našim prostorima, a pored toga što on ulazi u mnoge recepte, i sam krompir kao prilog uvek je dobra ideja.

 

On brzo puni stomak, produžava osećaj sitosti, a uz pravu meru začina, pruža ukus koji se ne zaboravlja. Jedno od najpopularnijih jela svakako je restovani krompir, a ovako se on priprema najjednostavnije.

 

Sastojci:

 

 

  • 1 kilogram krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • ulje po potrebi
  • 1 kašika suvog biljnog začina

 

Priprema


Oljuštite krompir, isecite ga na kriške, pa skuvajte.


Potom luk isecite na rebarca i propržite ga na ulju, sve dok ne omekne.

 

Umešajte mlevenu papriku i ostavite da se dinsta još minut do dva, uz mešanje.


Dodajte kuvan i dobro oceđen krompir, promešajte i zatim sipajte suvi biljni začin.


Mešajte sve dok krompir ne upije začine i ne bude crvenkast.


Služite uz meso ili ribu.

 

 

Inicijalizacija u toku...