pravi specijalitet

Ukusne domaće lepinje iz tiganja gotove su za tili čas – mekane su i slasne, a spremaju se BEZ BRAŠNA I KVASCA!

0

Bez brašna i bez kvasca, a opet tako nežne, vazdušaste i bogatog ukusa – savršene za sve koji vode računa o ishrani ili izbegavaju gluten.

foto: Shutterstock / Dream79
foto: Shutterstock / Dream79

Kada poželite nešto toplo, meko i domaće, a nemate vremena ni sastojaka za komplikovano testo – ove lepinje su pravo rešenje!

 

Idealne su za doručak, užinu ili kao prilog uz razna jela, a prave se od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.  Priprema je brza, ne traži rernu, a rezultat su tople, mirisne lepinje koje nestaju sa stola u tren oka.

 

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 4 kašike grčkog jogurta (ili običnog gustog jogurta)
  • 6 kašika ovsenih pahuljica (ili ovsenog brašna)
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • malo maslinovog ulja za premazivanje tiganja

 

Priprema:

 

  1. U blenderu ili secku usitnite ovsene pahuljice dok ne dobijete fino brašno.
  2. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, so i prašak za pecivo, pa umešajte usitnjene ovsene pahuljice.
  3. Ostavite smesu 5 minuta da odstoji i malo se zgusne.
  4. Zagrejte tiganj s par kapi maslinovog ulja.
  5. Kašikom vadite smesu i formirajte male lepinje. Pecite ih na srednje jakoj vatri 2–3 minuta sa svake strane, dok ne porumene i postanu mekane.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Burger, čips i sos - jelo sa puno prostora za kreativnost u Komšiluku!

 

makonda-tracker